1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (19 arvostelua. Keskiarvo: 3,58/5)

Upea kevät on täällä ja kesän juhlat odottavat. Juhlia voi myös perhepiirissä. Vegaaninen voileipäkakku on myös gluteeniton. Valmista herkullinen suolainen tarjottava ja nauti!

Voileipäkakku, gluteeniton, vegaaninen
16-20 annosta

24 viipaletta gluteenittomia paahtoleipäviipaleita
2 dl vettä
½ gluteeniton, vegaaninen kasvisliemikuutio tai fondia

Avokadotäyte:
300 g vegaanista, gluteenitonta tuorejuustoa
½ sitruunan mehu
2 avokadoa
1 rkl hienonnettua rosmariinia
mustapippuria myllystä

Punajuuritäyte:
225 g punajuurihummusta
1 prk (480 g) Euro-East Punajuurisalaattia
mustapippuria myllystä

Koristeluun:
1-2 ruukkua rucolaa
½ kurkku
1 prk (105 g) Euro-East Vegan Caviar merileväherkku
½ sitruuna

Voileipäkakku, vegaaninen, gluteeniton

Leikkaa paahtoleipäviipaleista reunat.
Kiehauta vesi ja liuota joukkoon kasvisliemikuutiota tai fondia, jäähdytä.
Valmista täytteet.
Mittaa vegaaninen, gluteeniton tuorejuusto kulhoon ja purista joukkoon sitruunan mehua. Puolita avokadot, poista kivet ja hienonna hedelmäliha. Sekoita tuorejuuston joukkoon. Hienonna joukkoon rosmariinia ja mustapippuria. Tarkista maku.
Valmista toinen täyte.
Laita punajuurihummus kulhoon ja sekoita joukkoon valutettu punajuurisalaatti. Mausta rouhitulla mustapippurilla.
Tarkista maku.
Lado leipäviipaleet kaksi vierekkäin ja kolme pitkittäin tarjoiluvadille. Kostuta kasvisliemellä. Laita täytteitä ja kostutettuja leipäkerroksia päällekkäin siten, että myös pinnalle jää täytettä.
Koristele kakku rucolalla, vegaanisella caviarilla ja kurkkurullilla. Rullat saat leikkaamalla kurkkua pituussuunnassa juustohöylällä tai kuorimaveitsellä suikaleiksi, jotka voit pyöräyttää rulliksi. Leikkaa sitruunasta ohuita viipaleita ja puolita ne. Koristele kakku sitruunalla. Anna kakun vetäytyä mielellään muutama tunti ennen tarjoilua.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.