Savulohikakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

42 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • paahtoleipä
  • tumma vuokaleipä
  • kasvisliemikuutio
  • yrttituorejuusto
  • savulohi
  • muscovadosokeri
  • ruohosipuli
  • limepippuri
  • smetana
  • katkarapu
  • punainen paprika
  • tilli
  • majoneesi
  • kalaliemikuutio
  • kurkku
  • herneenverso
  • ananaskirsikka
  • ituja

Voileipäkakut ovat ikisuosikkeja. Lohikakku on juhlapöydän suosikki, joten valmista sitä reilu määrä. Voit valmistaa lihakakun samaan tapaan, mutta korvaa savustettu lohi vaikkapa palvikinkulla.

Savulohikakku
10 annosta

9-12 viipaletta vaaleaa paahtoleipää
6-9 viipaletta tummaa vuokaleipää

Kostutus:
n. 3 dl kasvis- tai kalalientä (vettä+ ½ kasvis- tai kalaliemikuutio)

Täyte 1:
200 g yrttituorejuustoa
200 g savustettua lohta
1 tl Dansukker Muscovadosokeria
ruohosipulia maun mukaan
limepippuria myllystä

Täyte 2:
200 g smetanaa
100 g katkarapuja
pala punaista paprikaa
tilliä maun mukaan

Pinnalle:
200 g smetanaa tai ranskankermaa
100 g majoneesia tai tuorejuustoa
100-200 g savustettua lohta tai katkarapuja
pala kurkkua
herneenversoja
muutama ananaskirsikka

Reunoille:
ituja

Leikkaa leivistä reunat ja lado leivinpaperin päälle työlaudalle kolme tai neljä viipaletta vaaleaa paahtoleipää. Kostuta kasvis- tai kalaliemellä.

Valmista täytteet.
Laita yrttituorejuusto kulhoon ja hienonna joukkoon savulohi. Tarkista ettei joukkoon mene ruotoja.
Lisää muscovadosokeri, hienonnettua ruohosipulia ja limepippuria. Tarkista maku.
Sekoita toisessa kulhossa smetana tai ranskankerma, katkaravut, pala punaista paprikaa kuutioina ja hienonnettua tilliä. Tarkista maku.

Lado täytteet ja leivät kerroksittain siten, että kostutat ensin leipäkerrokset. Jätä päälle vaalea leipäkerros. Kääri kelmuun ja anna vetäytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
Siisti reunat ja kumoa kakku tarjoiluvadille.

Sekoita smetana ja majoneesi tai tuorejuusto keskenään ja levitä kakun päälle ja reunoille.
Koristele hienonnetulla savulohella tai katkaravuilla, pieneksi kuutioidulla kurkulla ja herneenversoilla, sekä ananaskirsikoilla.
Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki! Voit käyttää koristelussa mielikuvitustasi.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä