
Kinkkuvoileipäkakun teko
Kinkkuvoileipäkakun teko
Olen käyttänyt tähän kakkuun isoja paahtoleipiä, sekä Real-leivän vastaavaa versiota Pirkka-sarjan tuotteena. Kakku pitäisi riittää periaatteessa 15:lle, mutta se riippuu tietysti paljon siitä mitä muuta on tarjolla.
Varaa vaaleita leipäviipaleita kolmeen kerrokseen yhteensä 12 viipaletta, tummaa leipää kahteen kerrokseen yhteensä 8-9 viipaletta. Leikkaa leivistä ensin kaikki reunat. Tässä päällä on kinkkutäyte, jonka ainekset kerron myöhemmin.
Tässä on päällä ruohosipulituorejuustosta ja creme fraichesta tehty tahna, joka on maustettu vielä persiljasilpulla.
Tässä on kakku, joka on ollut jääkaapissa yli yön, painona on ollut päällä muovinen leikkuulauta. Olen tasoittanut reunat leikkaamalla ylimääräiset tursuilevat palat pois.
Tässä on päälle levitetty majoneesia.
Tässä on kakku valmiina. Päällä on ohuenohuita palvikinkkuleikkeleitä 150 g ja kurkkusydämiä, viinirypäleitä, sekä persikanpaloja, reunoilla on runsaasti persiljasilppua.
Kakun ainekset:
12 vaaleaa paahtoleipäviipaletta
8-9 ruisleipäviipaletta
n 2,5 dl vettä, johon on liuotettu 1 kasvisliemikuutio
Täyte 1:
350 g palvikinkkua palana
200-250 g creme fraichea
puolikas punainen paprika
1 tl sinappia
Jauha aineksista tahna monitoimikoneen terällä.
Täyte 2:
200 g ruohosipulituorejuustoa
200- 250 g creme fraichea
persiljaa silppuna
Sekoita ainekset keskenään.
Levitä leivinpaperilla vuoratulle tarjottimelle 4 vaaleaa leipäviipaletta, kostuta. Yhtä leipäpalaa kohden kuluu n. 2 rkl kostutuslientä (kostutin ruokalusikalla, en tiedä onko se täsmälleen saman kokoinen, kuin mittasarjassa oleva rkl).
Levitä kostutetun kerroksen päälle puolet kinkkutäytteestä. Nosta päälle ruisleipäviipaleet, kostuta. Levitä päälle puolet tuorejuustotäytteestä. Tee samoin loput kerrokset. Päällimmäisen päälle ei tule enää täytettä. Käännä leivinpaperin reunat kakun suojaksi, nosta päälle kevyt, tasainen paino, kuten leikkuulauta, nosta kakku kylmään mielellään yön yli, jotta kakku ehtii kostua tasaisesti.
Päälle:
400 g majoneesia
150 g ohuenohuita palvikinkkuleikkeleitä
viinirypäleitä
kurkkua
persiljaa
salaatinlehtiä
Levitä päälle majoneesi. Koristele makusi mukaan.
Tässä kakussa täytteet olivat aika reilut, pienemmilläkin ainesuhteilla olisi tullut hyvä kakku.
Todella hyvää, pystyyköhän tätä tehdä kukkakimpun muotoon ☺️
Teimme ensimmäisen voileipäkakun ikinä tyttäremme ristiäisiin tällä ohjeella ja hyvä tuli. Nyt voi huoletta siirtyä hieman haastavimpiinkin kakkuihin kun on perusta kunnossa.
Hienoa kuulla=)
Tämän ohjeen mukaan onnistui ensikertalaiseltakin. Korvasin majoneesin ruohosipulituorejuusto-crame fraiche-sekoituksella päällyksessä.
Tämä on meidän luotto-ohje, kiitän ohjeesta ja tämä on tosiaan todella herkkua :). Joten vielä kiitos kiitos kiitos =)
Kiitos itsellesi=)
Hyvä selkeä resepti!
Teen tämän kakun tänään jo varmaankin neljättä kertaa.. Niin hyvä se on! Pieniä muutoksia olen tehnyt johtuen parantuneesta tuorejuustovalikoimasta, mutta nehän on vaan hyväksi 🙂
Tuotevalikoimat laajenevat jatkuvasti ja uusia tuotteita kannattaakin kokeilla=)