Hyydytetty savulohikakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

25 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • hapankorppu
  • hasselpähkinärouhe
  • margariini
  • kalaliemi
  • kasvisliemi
  • liivatelehti
  • kuohukerma
  • ruohosipulituorejuusto
  • sulatejuusto
  • lämminsavulohi
  • ruohosipuli
  • sitruunapippuri
  • limepippuri
  • vesi
  • katkarapu
  • punainen paprika
  • kananmuna
  • kurkku
  • maustekurkku
  • tilli
  • majoneesi
  • mantelilastu

Voileipäkakun voi tarjota myös hyydytettynä versiona. Kun pitää koristelun yksinkertaisena, ei juhlapäivälle jää turhaa stressiä, sillä kakku on syytä valmistaa muuten valmiiksi jo edellisenä päivänä.

Hyydytetty savulohikakku

8-10 annosta

Pohja:

100 g hapankorppuja
50 g Dr.Oetker Hasselpähkinärouhetta
75-100 g sulatettua margariinia
2 rkl kala-, tai kasvislientä

Täyte:

4 Dr.Oetker Liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
200 g ruohosipulituorejuustoa
200 g levittyvää sulatejuustoa
200 g lämminsavustettua lohta
1/2 dl ruohosipulisilppua
sitruuna-, tai lime-pippuria maun mukaan
muutama tippa Dr.Oetker Luontainen sitruuna-aromia
2 rkl vettä

Pinnalle:

n. 150 g katkarapuja valutettuna
pala punaista paprikaa silppuna tai renkaina
2 kananmunaa hienonnettuna tai pala tuorekurkkua-, tai maustekurkkua silppuna
tilliä tai ruohosipulia
majoneesia tuubista
(Dr.Oetker Mantelilastuja paahdettuna
)

Murusta hapankorput muovipussin sisällä lihanuijalla tai kaulimella painellen.
Sekoita joukkoon hasselpähkinärouhe, sulatettu margariini ja neste.
Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen vuoan pohjalle,
jonka halkaisija on 20-22 cm.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vaahdota kuohukerma, lisää joukkoon ruohosipulituorejuusto,
sulatejuusto, ruodoton ja nahaton lämminsavulohi, ruohosipuli,
sitruuna-, tai limepippuri ja sitruuna-aromi.
Jauha tasaiseksi sauvasekoittimella tai sähkövatkaimella.

Kiehauta vesi kasarissa tai mikroaaltouunissa ja liuota vedestä
puristetut liivatteet joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja kaada
täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi
tai yön yli. Irroita kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille.

Koristele katkaravuilla ja pieneksi kuutioiduilla kananmunilla tai paprika-, ja
kurkkukuutioilla, sekä tuoreilla yrteillä.
Ripottele halutessasi reunoille kuumassa pannussa paahdettuja mantelilastuja.
Voit myös pursottaa kakun pinnalle majoneesia tuubista nokareiksi.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä