1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 4,20 / 5)
Ladataan...

Kiireinen ja trendikäs kokki valmistaa voileipäkakun hyydytettynä.

Hyydytetty kalkkunakakku


200-300 g ruisvuokaleipää tai hapankorppumuruja

75-100 g voita tai margariinia

täyte:
7 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa vaahdotettuna
200 g paprika-chilituorejuustoa

200 g valkosipulituorejuustoa

2 rkl maustekurkkupurkin lientä
1 maustekurkku hienonnettuna
1  punainen paprika hienonnettuna
½ ruukkua hienonnettua persiljaa
200 g kalkkunaleikkeleitä
1 tl suolaa
½  tl paprikajauhetta

½ tl pippurisekoitusta
1-2 rkl sinappia

Pinnalle:
100-150 g kalkkunaleikkeleitä
100 g kirsikkatomaatteja
1 pienehkö kurkku pieneksi kuutioituna
ituja
(viinirypäleitä)
(vesikrassia)

Jauha ruisvuokaleipä tai hapankorput muruiksi, lisää sulatettu voi. Vuoraa halkaisijaltaan 26 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele leipäseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Hienonna maustekurkku ja puhdistettu paprika aivan hienoksi, valuta. Silppua persilja. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuustot , maustekurkku, paprika, persilja, hienonnetut kalkkunaleikkeleet ja mausteet. Kuumenna maustekurkkupurkin liemi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet.  Anna seoksen jäähtyä hiukan ja sekoita liivateseos hyvin kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon.

Levitä täyte vuokaan. Tasoita pinta ja nosta vuoka peitettynä kylmään hyytymään ainakin neljäksi tunniksi. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta esimerkiksi kalkkunaleikkeleillä, kirsikkatomaateilla, kurkkukuutioilla ja iduilla.

Vinkki! Kokeile erilaisia leikkeleitä. Voit korvata täytteen ja pinnan kalkkunaleikkeleet myös erilaisilla kasviksilla.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.