1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

 

– Kasvistäytteinen pizza oli Saarioisten valikoimissa vuodesta 1982 vuoteen 2007. Meiltä on toivottu paljon tämän 200-grammaisen klassikkopizzan paluuta. Uusi Vegepizza on vastaus kuluttajien toiveisiin, ja se sopii myös vegaaniseen ruokavalioon, kertoo Saarioisten innovaatiojohtaja Mirja Lonka.

– Vegepizzan pohja kätkee sisäänsä kukkakaalia, ja pizzan kuorruttaa vegaaneille sopiva kasvisjuusto. Täytteenä on yrttinen kasviskastike, jossa on herkkusieniä, paahdettua paprikaa ja sipulia, Lonka paljastaa.

Vegepizzat paistetaan muiden Saarioisten pizzojen tapaan Valkeakoskella, jossa pizzoja valmistuu vuodessa yhteensä noin 18 miljoonaa kappaletta.

Kasvisbuumi näkyy Saarioisten uutuuksissa

Saarioinen on tuonut vuoden aikana markkinoille useita muitakin uusia kasvisruokavaihtoehtoja, muun muassa alkusyksystä lanseerattu vegaaninen Grahamkasvispiirakka on otettu erittäin hyvin vastaan.

– Kuluttajatutkimuksissa on jo jonkin aikaa näkynyt kasvava kiinnostus fleksaamista eli osa-aikaista kasvissyöntiä kohtaan. Vaikka varsinaisten kasvissyöjien määrä on edelleen verraten pieni, on kasvisruoan suosion kasvu kiistatonta. Uskommekin, että täysin kasvisruokaan siirtymisen sijaan yhä useampi suomalainen suosii arkiruoassaan kasvisaterioita tai viettää esimerkiksi viikoittaisia kasvisruokapäiviä, Lonka arvioi.

Lähde: tiedote