1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (66 arvostelua. Keskiarvo: 3,53/5)

Santa Maria vastaa viljattomien tuotteiden kasvavaan kysyntään tuomalla markkinoille gluteenittoman tortillan. Se valmistetaan muuntamattomasta tärkkelyksestä ja täysjyväriisijauhosta. Myös salsakastikkeiden koostumus ja maku uudistuvat, kun uusissa salsadipeissä on 50 prosenttia aiempaa enemmän tomaattia.

Täysin gluteenitonta ruokavaliota noudattavien ja gluteenia välttelevien kuluttajien joukko kasvaa koko ajan. Kauppojen valikoimissa on aiempaa enemmän viljattomia tuotteita, ja nyt myös herkullisten tortillojen nauttiminen onnistuu ilman gluteenia.

Santa Marian uutuustuote, gluteeniton tortilla on myös vegaaninen. Gluteeniton täysjyvätortilla valmistetaan tapiokasta, maissitärkkelyksestä, täysjyväriisijauhosta ja rypsiöljystä. Se ei sisällä keinotekoisia aromeja tai väriaineita. Tortillan sisältämä glukoosisiirappi on valmistettu maissista.

– Gluteeni on se ainesosa, joka antaa leivälle pehmeyden. Jotta gluteeniton tortilla pehmenisi, se täytyy ensiksi lämmittää erittäin lämpimäksi. Tortillan voi lämmittää joko mikrossa tai uunissa, halutessaan myös pannulla. Kuumentamisen jälkeen tortilla kannattaa peittää vielä hetkeksi esimerkiksi keittiöpyyhkeellä, jotta lämpö tasaantuu, kertoo Santa Marian Category Manager Anna Hätälä.

Gluteeniton tortilla leivotaan leipomossa, jossa ei käsitellä gluteenipitoisia tuotteita tai raaka-aineita. Tuote on pakattu suojakaasuun eikä sitä pakasteta missään vaiheessa.

Teksi ja kuva: tiedote