1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Uutuus: Dansukker Minihillosokeri

Ministi sokeria, marjaisasti makua!

Dansukker Minihillosokeri on kesän 2018 toivottu uutuustuote. Minihillosokerilla valmistettu hillo on koostumukseltaan lähellä perinteistä, Hillosokerilla tehtyä hilloa, mutta siinä on vähemmän sokeria. Raikas ja marjaisa kotihillo syntyy käden käänteessä niin tuoreista kuin pakastemarjoistakin.
Vähemmän makeaa marjaisaa kotihilloa helposti
Dansukker Minihillosokeria on helppo ja kätevä käyttää: kiloon marjoja tarvitaan yksi 250 g:n pakkaus Minihillosokeria. Minihillosokerilla ohjeen mukaan tehty hillo sisältää yli 30 % vähemmän sokeria kuin hillot yleensä.
Minihillosokerissa käytetty sokeri on peräisin 100 % kotimaisista sokerijuurikkaista. Sen hyytelöimisaine on täysin kasviperäistä, hedelmistä saatavaa pektiiniä. Säilyvyyttä parantaa kaliumsorbaatti, jota on luonnostaan mm. pihlajanmarjoissa. Se on tarpeen hilloissa, joissa säilyvyyttä parantavan sokerin määrää on alennettu. Ohjeen mukaan valmistettu kotihillo säilytetään jääkaapissa, ja se säilyy avaamattomana jääkaapissa noin puoli vuotta.

Marjahillo vähemmällä sokerilla
(Noin 9–10 dl valmista hilloa)

1 kg marjoja maun mukaan, tuore tai pakaste
1 pkt Dansukker Minihillosokeria

Perkaa (ja paloittele isot) marjat kattilaan. Jos käytät tuoreita kokonaisia marjoja, lisää 2–3 rkl vettä. Käytä pakastemarjat osittain sulaneina.
Lisää Minihillosokeri, kuumenna kiehuvaksi sekoitellen. Anna kiehua kevyesti poreillen 5 minuuttia, sekoita välillä. Kovakuoristen marjojen (mm. herukat) keittoaika on 10–15 minuuttia.
Kuori vaahto pinnalta. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Sulje hyvin. Säilytä jääkaapissa.
Hillo säilyy avaamattomana noin 6 kuukautta. Ohjeen mukaan tehty hillo sisältää yli 30 % vähemmän sokeria kuin hillot yleensä.

Katso tästä lisää Dansukker -reseptejä

Teksti ja kuva:
Tiedote