1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Suomalaiset ovat tutkimuksen* mukaan innokkaita mausteiden käyttäjiä. Kuitenkin joka viides suomalainen sanoo, että mausteiden monipuolisen käytön esteenä on ajanpuute arjen kokkauksessa. Santa Marian uusi maustetahnasarja tarttuu tähän haasteeseen ja tekee maustamisesta nopeampaa: tuoreena hienonnettuja yrttejä ja mausteita helppokäyttöisissä tuubeissa.

Puolet suomalaisista käyttää mausteita paljon tai erittäin paljon. Joka viides vastaaja kertoo, että ruuanlaittoon arkisin käytettävissä oleva aika on vähäinen, mikä on esteenä mausteiden monipuoliselle käytölle. Suomalaiset ruoanlaittajat myös haluaisivat käyttää tuoreita yrttejä, mutta neljännes sanoo, ettei niitä ole aina saatavilla kotona. Tiedot selviävät Santa Marian elokuussa 2017 YouGovilla teettämästä kyselytutkimuksesta*.

Maustetalo Santa Marian maustetahnauutuudet mullistavat ruoanlaiton tapoja: tuoreena hienonnettuja yrttejä ja mausteita helppokäyttöisissä maustetahnatuubeissa. Maustetahnoissa on viisi makua: valkosipuli, inkivääri, oregano, Provencen yrttitarha ja tilli.

– Kuluttajat tykkäävät laittaa ruokaa, mutta monelle arkiruoan kulmakivinä ovat vaivattomuus ja helppous. Uusien maustetahnojen avulla tuoreiden yrttien tai mausteiden kuoriminen ja pilkkominen jäävät kokkailusta pois. Tahnoilla saa vaivattomasti herkullista makua niin ruokaan kuin suolaisiin tai makeisiin leivonnaisiin. Tahnoja voi käyttää myös jälkimaustamiseen. Santa Marian visiolla ”No more boring meals” halutaan, ettei kukaan enää söisi tylsää ruokaa, vaan maustamalla ruoan eri tavoin arkiruoastakin saa kiinnostavaa, kertoo Santa Marian Suomen markkinointipäällikkö Tom Jansson.

Neljä ruukullista yrttiä yhdessä tuubissa

Santa Marian maustetahnatuubit sisältävät pääosin tuoretta yrttiä tai maustetta, lisänä muun muassa hieman suolaa ja öljyjä. Öljyyn sekoittuessaan tuoreen yrtin ja mausteen maut voimistuvat. Maustetahnalla ruoan tai leivonnaisen maustaminen on helppoa: yksi teelusikallinen maustetahnaa vasta yhtä teelusikallista tuoreena hienonnettua yrttiä tai maustetta. Maustetahnatuubilla päästään kiinni myös tuoreyrttien hävikin estämiseen.

– Tuoreet yrttiruukut nuutuvat monesti jääkaappiin ennen kuin ne on ehditty käyttää loppuun. Maustetahnatuubista voi käyttää kullakin kokkauskerralla vain tarvittavan määrän käyttövalmiita yrttejä tai mausteita. Avattuna tuubi säilyy jääkaapissa noin kuukauden, Jansson kertoo.

Tuotetiedot:
Oreganomaustetahna, valkosipulimaustetahna, inkivääri-maustetahna, tilli-maustetahna, Provencen yrttitarha -maustetahna (tuoreena hienonnettua basilikaa, rosmariinia, timjamia, meiramia ja kynteliä).

Paino: 80 g
Suositushinta: Noin 2,90 €

Säilyvyys: Tuubin avaamisen jälkeen noin neljä viikkoa jääkaapissa

Maustetahnatuubit löytyvät päivittäistavarakaupoista syksyn 2017 aikana.

Kuva ja teksti:
tiedote