1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 4,33 / 5)
Ladataan...

Ruoka kuvissa – vinkit onnistuneihin otoksiin

Kaupallinen yhteistyö: Huawei

Ruokakuvat ovat yksi sosiaalisen median suosituimmista aiheista. Eikä ihme, kauniisti asetellut annokset tai hauskan yksityiskohdan piristämä juoma ovat ansainneet tulla kuvatuksi.
Ruokakuvaus ei aina ole niin helppoa, mitä lukuisat herkulliset kuvat esimerkiksi Instagramissa tai Pinterestissä antavat ymmärtää. Esimerkiksi kaunis posliinilautanen voi kiiltää kuvassa ikävästi tai tunnelmallisen ravintolan hämärä valaistus voi saada kuvan näyttämään suttuiselta. Kokosimme muutaman kuvausvinkin, jotta voit onnistua kamerapuhelimellasi jo muutamalla otoksella ja nauttia ansaitusti annoksestasi.

Lue lisää HUAWEI P20 Pro -älypuhelimesta tästä

1) Valaistus

Jos olet ottanut jo useamman otoksen eikä ne vain tunnu onnistuvan, tarkista ensimmäisenä millaisessa valaistuksessa yrität kuvaa ottaa. Valokuvaus on nimenomaan valaistuksella taiteilemista. Ruokakuva onnistuu parhaiten pehmeässä, epäsuorassa luonnonvalossa. Ravintolassa ja kahvilassa ruokakuvaushifistelijän kannattaa pyrkiä ikkunan viereen.

2) Yksinkertaisuus on kaunista

Kuvauksen pääkohde, ruoka, tulee paremmin esille, kun kuvassa keskitytään nimenomaan siihen. Valitse annokselle yksinkertainen tausta ja leikittele vastakohdilla. Mikäli haluat kuvaan rekvisiittaa, valitse jotakin, joka tukee kuvasi tarinaa. Ruokailuvälineitä näkee usein ruoka-aiheisissa kuvissa. Kokeile myös miltä kuvasi näyttää, jos tuot mukaan valmistamasi annoksen raaka-aineita.

3) Ota viimeisin kamerateknologia avuksesi

Olet ottanut kuvan oikeassa valaistuksessa, leikitellyt vastakohdilla ja silti otos ei vain tunnu onnistuvan. Tällöin on hyvä tarkistaa riittävätkö puhelimesi tekniset ominaisuudet toteuttamaan kriteerejäsi vastaavan kuvanlaadun. Kamerapuhelinten taso on noussut huomattavasti viime vuosina. Huawei on yksi mobiilikuvaamisen edelläkävijöitä ja on kehittänyt muun muassa puhelinkameroiden linssiteknologiaa legendaarisen Leican kanssa.
Kameran pikselimäärä on hyvä suuntaa antava vertailukohde, mutta kuvassa ja kuvanlaadussa on kyse paljon muustakin. Esimerkiksi tekoäly voi tuoda kuvaamiseen uuden tason sen tunnistaessa kuvaustilanteen ja tarjotessa automaattisesti tilanteeseen sopivat kuvausasetukset. Maaliskuussa 2018 esitellyt Huawei P20 Pro ja Huawei P20 ovat saaneet kameratestaamiseen erikoistuneelta DxOMarkilta kategoriansa korkeimmat pisteet. Niissä on esimerkiksi ensimmäisenä Huaweilla uusi AIS (AI Image Stabilization) -vakaustustekniikka, joka mahdollistaa huikeat kuvat myös hämärässä. Hämäräkuvatessa kamera taltioi kuvaustilannetta jopa kuuden sekunnin ajan. Otoksen jälkeen tekoäly analysoi kuvia ja kuvauskohteiden rajoja ja muotoja ja lopuksi yhdistää kuvat neljän sekunnin valotusajalta, jolloin käden luonnollisesta liikkeestä johtuvaa tärähtyneisyyttä voidaan vähentää.
P20-sarjan lippulaivamalleissa on omat kuvausalgoritminsa tunnistamaan nimenomaan ruokakuvaamisen. Pro-kuvausmoodissa on mahdollista säätää itse muun muassa aukkoa ja valaistusta. Pro-moodissa kuvia pystyy ottamaan myös RAW-muotoon. P20-lippulaivapuhelinten kuvausominaisuuksia voi käydä testaamassa esimerkiksi operaattoreiden puhelinosastoilla.

Teksti ja kuvat: