1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua. Keskiarvo: 5,00/5)

Suomen Sokeri toi kesäkuussa kauppoihin Dansukker Luomuhillosokerin, joka on valmistettu luomusokerista. Tuote ei sisällä lainkaan säilöntäainetta.
Luomuhillosokerin ainoa säilövä ainesosa on sokeri, joka säilöö marjat luonnollisesti. Luomuhillosokerilla pakkauksen ohjeen mukaan valmistettu hillo säilyy avaamattomana jääkaapissa noin 12 kuukautta, avattuna 2–3 viikkoa.
Luomuhillosokerin sisältämä sokeri on pääasiallisesti luomujuurikassokeria, joka on tuotettu Euroopassa luomuviljellyistä sokerijuurikkaista. Loput on luomuruokosokeria. Tuotteen sisältämä hedelmäpektiini on luonnon oma hyytelöimisaine, jonka ansiosta hilloon saadaan sopiva rakenne jo muutaman minuutin keittämisellä.
Dansukker Luomuhillosokerilla hillottaessa marjojen ja sokerin suhde on sama kuin perinteisellä Dansukker Hillosokerilla: yhtä marjakiloa kohden tarvitaan 500 g eli yksi pakkaus Luomuhillosokeria.
Lopputuloksena on noin litra herkullista kotihilloa, joka on rakenteeltaan hieman kiinteämpää kuin perinteisellä hillosokerilla tehty hillo. Luomuhillosokerilla valmistettu hillo kannattaa purkittaa pienempiin purkkeihin, sillä sen säilyvyys avattuna on lyhyempi kuin perinteisellä hillolla.

>>Katso Hellapoliisi -sivustolta löytyviä Dansukker -reseptejä tästä<<

>> Katso Hellapoliisin Marjahillo video alta<<

Marjahillo, perusohje
(noin 1 litra)

  1. Perkaa ja huuhtele 1 kg marjoja. Pilko isot tai kovakuoriset (esim. karviaiset) marjat.
  2. Pane marjat ja 500 g Luomuhillosokeria kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 4 minuuttia sekoitellen.
  3. Ota kattila liedeltä ja kuori vaahto huolellisesti.
  4. Kaada hillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, täytä piripintaan. Sulje hyvin.
  5. Säilytä hillo jääkaapissa.

Säilyvyyden varmistamiseksi käytä hilloon vain ensiluokkaisia raaka-aineita ja puhdista purkit ja kannet huolellisesti ennen käyttöä.

Dansukker Luomuhillosokeri – tuotetiedot:
Ainekset: Luomusokeri*, hyytelöimisaine (pektiini), happamuuden säätöaine (sitruunahappo). *Luomuraaka-aineita 96,5 %
Pakkauskoko: 500 g. Sopiva määrä yhdelle kilolle marjoja/hedelmiä.
Valmistusmaa: Saksa

Saatavuus: Luomuhillosokeri on myynnissä suurimmissa S-marketeissa, K-Supermarketeissa, K-Citymarketeissa ja Prismoissa kesäkuun alusta.

Hinta: noin 2,50 euroa/500 g pakkaus

Lähde: tiedote