1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (22 arvostelua. Keskiarvo: 4,05/5)

Kasviperäiset juomat maidon korvaajana kasvattavat suosiotaan suomalaisten keskuudessa, ja yhä useampi valitsee myös kahvikuppiinsa maidottoman version. Vihdoin kahvikaurajuoman voi valita myös kotimaisena, sillä Planti tuo suomalaiskuluttajille ensimmäisenä kotimaisen kaurajuoman kahviin. Uusi kaurajuoma sekoittuu samettisesti kahvikuppiin ja taipuu vaahdoksi erikoiskahveihin.

Kasviperäiset tuotteet ovat jo pitkään kasvattaneet suosiotaan suomalaisten keskuudessa, ja myös kahvinjuonnin suhteen suomalaiset ovat entistä trenditietoisempia. Moni kahvinystävä valitseekin jo maidon sijaan mieluiten kasviperäisen kaurajuoman kahvikuppiinsa.
Plantin suosittu kaurajuomaperhe kasvaa helmikuussa uudella, varta vasten kahviin kehitetyllä kaurajuomalla. Uutuus on markkinoiden ensimmäinen kotimainen kahviin tarkoitettu kaurajuoma.

‒ Suomalaiset arvostavat ruuan ja juoman kotimaisuutta jatkuvasti enemmän. Kun olemme vielä varsinaista kahvikansaa, oli selvää, että haluamme tuoda kuluttajille kotimaisen vaihtoehdon myös kahviin sopiviin kaurajuomiin, kertoo markkinointipäällikkö Martina Grandell Kavlilta.

Pehmeä maku ja vaahtoutuva koostumus ilahduttavat kahvinystävää

Planti kaurajuoma kahviin on kehitetty toimimaan täydellisesti kahvin kanssa. Kahvin ja kaurajuoman liitto toimii niin perinteisessä suodatinkahvissa kuin kaikenlaisissa erikoiskahveissakin. Kaurajuoma vaahtoutuu pehmeäksi vaahdoksi, ja sen täyteläinen koostumus viimeistelee kauran pehmeän maun.
Planti kaurajuoma kahviin kantaa Hyvää Suomesta -merkkiä: tuote on valmistettu Suomessa suomalaisista raaka-aineista. Tuotteeseen on lisätty kalsiumia, D-vitamiinia ja B12-vitamiinia, joten se sopii erinomaisesti kasvisruokavaliota noudattaville täydentämään ravintoaineiden tarvetta.
Lanseeraus käynnistyy yhteistyöllä vuoden pienpaahtimon kanssa
Uutuuden tiimoilta Planti tekee yhteistyötä lappeenrantalaisen, vuoden 2017 pienpaahtimoksi valitun Lehmus Roasteryn kanssa. Lanseerauksen yhteydessä paahtimo ja Planti kiertävät maistattamassa uutta kaurajuomaa Lehmuksen juuri sille valitseman kahvin kanssa.

‒ Plantin uusi kaurajuoma kahviin sopii erityisesti tummien kahvien kanssa. Maidon vaahdotusominaisuudet ovat juuri mitä voi toivoa. Suodatinkahvissa myös täyteläinen keskipaahteinen tai tummempi kahvi, kuten oma Pusupuistomme, luo maistuvan symbioosin kaurakahvimaidon kanssa, kertoo Lehmus Roasteryn paahtomestari Visa Tuovinen.
‒ Lehmus Roastery aloittaa Plantin kanssa yhteistyön innokkaana ja mielihyvin. On hienoa olla esimerkillisen kotimaisen tekijän kanssa tiiviissä yhteistyössä suunnittelemassa ja promoamassa tuotteita, jotka maistuvat hyviltä ja vieläpä tekevät hyvää, Tuovinen jatkaa.

Planti – sosiaalisesti vastuullinen ja vihreä vaihtoehto

Kaikki Plantin tuotteet valmistetaan Suomessa.
Plantin käyttämä kaura on puhtaasti suomalaista. Yhteistyö ammattitaitoisten sopimusviljelijöiden kanssa varmistaa kauran korkean laadun ja jäljitettävyyden. Sisukas kaura soveltuu erinomaisesti viljeltäväksi kasvuolosuhteissamme. Kaura on ekologista lähiruokaa ja siinä on puhdasta suomalaista voimaa.
Kaikki Plantin tuotteet ovat täysin kasvipohjaisia. Kasvipohjaisella ravinnolla on pieni hiilijalanjälki. Yhden lihakalorin tuottaminen vaatii moninkertaisesti energiaa viljakalorin tuottamiseen verraten. Kasvipohjaisten elintarvikkeiden tuottaminen kuluttaa myös vähemmän vettä.
Planti-tuotteet ovat sosiaalisesti vastuullisia. Kavli konsernin tuotoista osa ohjataan hyväntekeväisyyteen. Kavli-säätiö rahoittaa konsernin tuotoilla tutkimustyötä, kulttuuria ja humanitaarista avustustyötä maailmanlaajuisesti. Lisäksi Kavli Oy tukee vuosittain paikallisesti lasten ja nuorten hyvinvointia.

AINESOSAT: KAURApohja (vesi, KAURAhiutaleet 9%), rypsiöljy, KAURAkuitu, sakeuttamisaine (E401, E472e), happamuudensäätöaine (dikaliumfosfaatti), suola, kalsiumfosfaatti, vitamiinit (D2, riboflaviini, foolihappo, B12).

Kuva ja teksti: Tiedote