1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Folke Dammann & Nadine Kuhlenkamp:
Heinäsirkka keittiössä – Hyönteiskeittokirja

Hyönteisten käyttö ruoka-aineena herättää yhä kasvavaa kiinnostusta Suomessakin. Kokeileville kulinaristeille ja liharuokaa karttaville, ympäristötietoisille kuluttajille hyönteisistä on muodostumassa suorastaan trendiruokaa.

Hyönteiset ovat vähärasvaisia, ja niissä on runsaasti proteiinia sekä ihmiselle tarpeellisia aminohappoja. Ne sisältävät myös muita arvokkaita ravintoaineita, kuten mineraaleja ja vitamiineja. Ja, kyllä vain – ne myös maistuvat hyvältä.

Kirja opastaa hyönteisten käyttöön keittiössä ja tarjoaa runsaasti herkullisia reseptejä kokeilunhaluiselle kotikokille. Friteerattuja kotisirkkoja, paahdettuja jauhomatoja villivihannespedillä, tagliatellea sirkkapeston kera, hienoja buffalotoukkapraliineja ja paljon muuta.

Kirja opastaa myös, kuinka esikäsitellä itse kerättyjä ruokahyönteisiä ja toukkia.

Folke Dammann on saksalainen gastronomiaan ja ravintoon erikoistunut viestintäsuunnittelija ja hyönteisekspertti. Vuonna 2013 hän perusti Schleswig-Holsteinissa toimivan Snack Insects -nettikaupan, joka myy pakastekuivattuja syötäviä hyönteisiä.

Sidottu, nelivärinen
128 s.

Hinta noin 28 euroa
Ilmestyy viikolla 7/2016