Valkosuklaa-vadelmakakku

  • 30 min Työaika
  • 2 h 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Valkosuklaa-vadelmakakku
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

14 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Kaupallinen yhteistyö Vihreäkeiju

Kesän juhlakausi kaipaa tietysti kauden herkullisimman kakun. Parhaimmat maut syntyvät yksinkertaisista raaka-aineista. Kokeile, tämä raikas valkosuklaa-vadelmakakku hurmaa taatusti! Piilota kakkuun raikkaita yrttejä ja viimeistele tuoreella mintulla tai sitruunamelissalla.

Tutustu Vihreäkeijun tuotteisiin tästä

Advertising information

Video: Valkosuklaa-vadelmakakku

Ainekset

12 annosta
Pohja:
  • 200 g kaurakeksejä TAI
  • 200 g kandisokerikeksejä (vaihtoehto)
  • 75 g sulatettua voita TAI
  • 75 g margariinia (vaihtoehto)
Täyte:
  • 6 liivatelehteä
  • 2 ½ dl vispikermaa
  • 200 g vaniljatuorejuustoa
  • 100 g sulatettua valkosuklaata
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 150 g vadelmamarmeladia
  • ½ appelsiinin kuoriraaste
  • ½ appelsiinin puristettu mehu
Koristeluun:
  • 3 dl tuoreita vadelmia
  • muutama macarons -leivos
  • 1 ruukku Vihreäkeiju Minttua TAI
  • 1 ruukku Vihreäkeiju Sitruunamelissaa (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Laita keksit pakastepussiin ja nuiji kaulimella hienoksi muruksi.
  • Sekoita joukkoon sulatettu voi tai margariini.
  • Kaada seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on 22-24 cm.
  • Painele muruseos pohjalle tasaiseksi.
  • Valmista täyte.
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään, väljään veteen.
  • Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto.
  • Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut.
  • Sekoita sulatettu valkosuklaa täytteeseen ja kääntele tasaiseksi.
  • Lisää joukkoon vaniljasokeri ja vadelmamarmeladi ja kääntele tasaiseksi.
  • Raasta hyvin pestyn appelsiininkuori joukkoon ja kääntele, tarkista sitten maku.
  • Purista appelsiinimehu juomalasiin ja kuumenna mikroaaltouunissa kiehumispisteeseen.
  • Liuota joukkoon vedestä puristetut liivatelehdet ja sekoita täytteeseen.
  • Kaada puolet täytteestä vuokaan.
  • Hienonna minttu tai sitruunamelissa ja ripottele ne täytteen päälle.
  • Kaada loppu täyte vuokaan ja tasoita pinta.
  • Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
  • Irrota kakku veitsellä vuoan reunaa pyöräyttäen ja siirrä kakku tarjoiluvadille.
  • Koristele vadelmilla, macaronseilla ja mintulla tai sitruunamelissalla.
  • Tarjoa!
Valkosuklaa-vadelmakakku

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä