1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (66 arvostelua, keskiarvo: 4,05 / 5)
Ladataan...


Valkosuklaa-vadelmakakku

Tein tämän kakun tuttavapariskunnalle 10-vuotishääpäiväviemisiksi. Yllä
välissä valkosuklaamousse, alhaalla vadelmamousse ja kakku on
kostutettu Solon (vip) mustikka-vadelmalimulla.

Pohja:

Tässä on kahdeksan munan kakkupohja tehty sillä
periaatteella, että kaikkia aineksia on tilavuusosina saman verran:
munia, sokeria ja jauhoja, joista osa on perunajauhoja, osa
vehnäjauhoja + 4 tl leivinjauhetta. (Vuoan tilavuus noin isolle kakulle on noin 4,5 litraa)

Kakku on kostutettu marjalimulla (mustikka-vadelma)

Yhdessä välissä on vadelmamoussea, toisessa valkosuklaamoussea.

Vuoraa
kakkuvuoka kelmulla ja kokoa kakku vuokaan. Laita pohjalle
päällimmäinen osa nurinperin ja kostuta. Kaada päälle
valkosuklaamousse. Nosta sen päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta ja
kaada päälle vadelmamousse. Nosta päälle kakun pohjaosa ja kostuta.
Hyydytä jääkaapissa 4 – 5 tuntia tai yön yli.

Päällä on n. 300
g pakastevadelmia ja kahdesta desilitrasta vettä + 1 desistä
hyytelösokeria keitetty kiille. Päällinen on tehty vasta juhlapäivänä.

Vadelmamousse:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
2 dl ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 1/2 -2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300-400 g vadelmia soseutettuna

Liota liivatelehtiä runsaassa vedessä 5-10 minuuttia.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Soseuta vadelmat tai paseeraa ne (= painele siivilän läpi)

Sekoita
keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja
soseutetut vadelmat. Liuota vedestä puristetut liivatteet puoleen
desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä
mainittuun seokseen ohuena nauhana, nostele joukkoon lopuksi
kermavaahto.

Valkosuklaamousse:
2  munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vettä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa
munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa
mikrossa tai vesihauteessa. Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada
lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

P.s. tämän kokoisen kakun reunoille tarvitset kermaa pursottaessasi 5-7 dl riippuen minkä kokoista tyllaa käytät.

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.