1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (5 arvostelua, keskiarvo: 4,20 / 5)
Ladataan...

Viikko sitten vanhimman tyttäreni rippijuhlatarjoiluja tehdessäni tekemistä riitti taas enemmän kuin aikataulu olisi antanut periksi. Koska vahinko  ei tule kello kaulassa, sain tietysti pahan migreenikohtauksen illalla kesken kiireisimmän leivontaurakan. Kun ei enää näe tai pysty puhumaan, ei muulla ole väliä, kuin että pöytään saadaan edes jotain tarjolle. Siksipä koristeluissa on menty helpoimman kautta.
Kondensoitu maito oli ollut jo pitkään mielessä sopivana kakun täytteenä, sitä siis keittelin heti aamupäivästä muun touhun ohella. Purkki porisee kattilassa itsekseen, mutta aikaahan tuo touhu vaatii, sillä kondensoitu maito sakenee sopivaksi noin kolmessa tunnissa.
Marjakakun ja Daim-valkosuklaakakun lisäksi tein mokkakermalla kuorrutetun, toffeetäytteisen täytekakun.
Kondensoitua maitoa voi hankkia Helsingin Behnfordsilta, Stockmannilta ja joistakin muista isommista marketeista.
Jos tiedät jonkun venäläisiä elintarvikkeita myyvän liikkeen, löydät sieltä todennäköisesti myös tiivistettyä maitoa.
Kauppoihin kannattaa jättää toiveita tästä tuotteesta, koska vain siten sitä voidaan saada myyntiin.
Kondensoitu maito myydään säilykkeenä, joissakin kaupoissa se on maitohyllyssä, toisesta kaupasta se voi löytyä säilykepurkkihyllystä tai esimerkiksi makusiirappien joukosta. Kyselkää siis rohkeasti henkilökunnalta.

Toffee-mokkakakku
noin 30:lle

Pohja:
munia 0,5 litraa
sokeria 0,5 litraa
perunajauhoja 1 dl
vehnäjauhoja 4 dl  (jos haluat tehdä kaakaopohjan, voi vehnäjauhoista korvata noin desin sokeroimattomalla kaakaojauheella)
leivinjauhetta 2-3 tl

kostutus:
5-7 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa

täyte 1:
1 prk makeutettua kondensoitua maitoa
2 dl vispikermaa
sokeria ja vaniljasokeria
3-5 banaania viipaleina

täyte 2:
2 dl vaniljakreemijauhetta
maitoa sen verran, että saat paksun levittyvän kreemin
4 säilykepäärynän puolikasta paloiteltuna

pinnalle:
5 dl Valion Mokkakermaa
ripaus sokeria

Koristeena:
valkosuklaasta tehtyjä ristejä

100 g tummaa suklaata rouhittuna

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka tilavuus on runsas 4 litraa (useimpien tämän kokoisten kakkuvuokien halkaisija on 28-30 cm).
Kypsennä 150 asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia, kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista, eikä taikina tartu tikkuun, jolla kokeilet kakun kypsyyttä.

Kumoa kakku hetken jäähdyttyään ja anna sen jäähtyä.
Kakkupohjan voit leipoa hyvin kolmekin päivää aikaisemmin, tai vieläkin aikaisemmin, jos pakastat sen.

Laita kondensoitu maito-purkki kattilaan, jossa on vettä sen verran, että purkki jää veden alle.
Keitä miedolla lämmöllä kolmisen tuntia. Avaa purkki ja sekoita toffee tasaiseksi. Anna jäähtyä.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Nosta pohjaosa tarjoiluvadille ja kostuta se vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
Levitä pinnalle jäähtynyt toffee ja vaahdotettu, sokerilla ja vaniljasokerilla maustettu vispikerma.
Asettele pinnalle vielä kerros banaaniviipaleita.
Nosta päälle kakun keskiosa, kostuta.

Sekoita vaniljakreemijauheen joukkoon maitoa sen verran, että saat paksuhkon tahnan. Levitä se täytteeksi ja paloittele pinnalle säilykepäärynän puolikkaita.
Nosta pinnalle kakun päällimmäinen osa ja kostuta.
Anna vetäytyä mielellään yön yli.

Vaahdota mokkakerma ja mausta se tarvittaessa sokerilla ja vaniljalla.
Levitä kerma kakun pintaan tai pursota pursotinpussilla.

Koristele mielesi mukaan.

Tämän kakun suklaaristit on tehty helposti suklaamuotilla, johon on lusikoitu sulatettua valkosuklaata.
Muotti suklaineen nostetaan hetkeksi pakastimeen ja suklaat kumotaan. Suklaita voi myös säilyttää pakastimessa useita päiviä tai jopa viikkoja odottamassa juhlahetkeä.

Ristisuklaamuottia ja paljon muita muotteja voi tilata edullisesti täältä .

Kondensoitu maito keitettynä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.