1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Suklaakakkuja karusellitelineessä

Tässä on kaksi pelkillä karkeilla ja suklaakermalla päällystettyä kakkua, jotka tein kaverini tytön synttäreille.
Ylempi on seuraavan ohjeen mukaan tehty:

Kakkupohja on kahdeksan munan pohja.Täytteen ja päällisen määrä riittää tähän kakkuun. Neljän munan pohjan tehdessä puolita ohje.

Kolmen suklaan täytekakku

Pohja:

8 munaa
3 dl sokeria
2 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta

Täyte 1:
200 g taloussuklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
2 munaa
2 dl kuohukermaa
4 liivatelehteä
½ dl konjakkia/kahvilikööriä/vahvaa kahvia

Täyte 2:
Valkosuklaamousse:
2 munaa
½ dl sokeria
2½ dl Flora vispiä
200 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
tilkka vahvaa kahvia

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa.
Yhdistä vaahdot ja sula suklaa, kaada lopuksi joukkoon ohuena nauhana vesitilkkaan sulatetut liivatelehdet.

Päällä:

5 dl Flora vispiä vaahdotettuna + 200 g sulatettua maitosuklaata

Kokoa kakku kelmulla vuorattuun paistovuokaan.

Alempi kakku on tehty kääretorttupohjasta leikkaamalla se kolmeen yhtä suureen osaan, osa paloista on ”palapeliversioina.”

Pohjat kostutin sitruunalimulla. Väleissä on banaaniviipaleita, sekä 2,5 dl vaahdotettua Flora vispiä, jonka joukkoon sulatin 200 g Maraboun Daim-suklaata.

Päällä on valkosuklaa-vaahto, jossa on 2,5 dl Flora vispiä, sekä 130 g Pandan valkosuklaata.
Maustoin vaahdon vielä vaniljasokerilla ja värjäsin vaaleanpunaisella elintarvikevärillä.

Tässä on valmis kakku Bake and Partyn karusellitelineessä, jossa tarkoituksena on, että ensin syödään päällimmäinen kakku ja sen jälkeen poistetaan teline ja syödään alempi kakku.

Kermapäällyste osoittautui turhan pehmeäksi telineen kannalta, tähän kannattaisi harkita kuorrutteeksi sokerikreemiä, jolloin pinnasta tulisi kantavampi.

kostutus: appelsiinimehua

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään. Sekoita varovasti muna-sokeri vaahtoon.
Kaada taikina voideltuun, jauhotettuun vuokaan. Paista 150-175 asteessa.
Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Laita liivatelehdet likoamaan 5-10 minuutiksi.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Liuota liivatelehdet kuumennettuun
konjakkiin/likööriin. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri kevyesti, ja sekoita joukkoon tuorejuusto.
Lisää keltuais-juustoseokseen sulatettu suklaa ja sulatetut liivatelehdet. Sekoita vielä joukkoon valkuais- ja kermavaahdot.
Jaa kakku kolmeen osaan, jotka kostutat appelsiinimehulla.
Vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Aseta kansilevy pohjalle paistopinta alaspäin. Levitä päälle puolet täytteestä.
Laita täytteen päälle kostutettu kakkulevy ja kaada päälle loput täytteestä.
Nosta pinnalle vielä kostutettu kakun pohjaosa ylösalaisin.
Anna kakun hyytyä mielellään yön yli. Kumoa kakku.
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa, lisää se vatkatun kerman joukkoon ja sekoita varovasti.
Kuorruta kakku suklaakermalla. Voit raastaa pinnalle suklaalastuja esim. perunankuorimaveitsellä tai raastimella.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.