Suklaa-levykakku

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

60 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • kananmuna
  • sokeri
  • perunajauho
  • leivinjauhe
  • maito
  • vaniljasokeri
  • vispikerma
  • droetker kakkumousse vanilja
  • valkosuklaa
  • banaani
  • droetker kakkumousse suklaa
  • maitosuklaa
  • tumma suklaa
  • kuohukerma
  • voi
  • varrellinen kirsikka

Suklaakakku herättää ihastusta kaikenikäisissä herkuttelijoissa.
Vanilja- ja suklaamoussella täytetty kakku kruunaa juhlan.
Dr.Oetker
tarjoaa runsaan määrän erilaisia koristekuvioita, koristerakeita,
sokerimassaa ja elintarvikevärejä,
joilla koristelet helposti kakut kaikenlaisiin juhliin.

Suklaa-levykakku
noin 20 annosta

8 munaa
3 dl sokeria
3 dl perunajauhoja
2 tl Dr.Oetker Leivinjauhetta

Kostutus:
2 1/2 dl maitoa
1 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria

Täyte 1:
3 dl vispikermaa

1 pss Dr.Oetker Kakkumousse Vaniljanmakuinen
2 1/2 dl kylmää maitoa
100 g valkosuklaata sulatettuna
2-3 banaania viipaleina

Täyte 2:
1 pss Dr.Oetker Kakkumousse Suklaanmakuinen
100 g maitosuklaata rouhittuna
2-3 banaania viipaleina

Lisäksi:
1 pötkö Domino-keksejä murustettuna

Pinnalle:
5 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
2 tl Dr.Oetker Vaniljasokeria
300 g maitosuklaata sulatettuna

Koristeeksi:
(mokka)marenkeja
Dr.Oetker Kaakaoruusuja ja lehtiä
Dr.Oetker Pehmeitä Hopeahelmiä
Dr.Oetker Sokerimassaa
(tomusokeria)
(sokeroimatonta kaakaojauhetta)

suklaalastuja

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja kääntele varovasti taikinaan.
Jaa taikina kahdelle leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteessa 7 minuuttia. Mikäli käytät kiertoilmatoimintoa, pudota lämpötila 180-200 asteeseen.

Kumoa torttulevyt leivinpaperille.
Leikkaa molemmista noin kymmenen senttimetrin kaistaleet.
Näin saat kakun mahtumaan isohkolle tarjottimelle ja reunapaloista valmistetaan kakun keskiosa yhdessä keksimurujen kanssa.

Laita yksi torttulevy tarjottimelle.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Valmista täyte.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja jaa se kahteen osaan.

Vaahdota vaniljanmakuinen moussejauhe ja maito. Vatkaa joukkoon puolet kermavaahdosta.
Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoitellen.
Sekoita sulatettu valkosuklaa joukkoon.
Levitä täyte torttulevylle. Viipaloi pinnalle banaanit.
Nosta päälle kakun reunakaistaleet siten, että keskelle jää aukko.
Ripottele aukkoon Domino-murut.

Kostuta torttulevykaistaleet.

Valmista toinen täyte.
Vaahdota suklaanmakuinen moussejauhe ja maito. Vatkaa joukkoon puolet kermavaahdosta.
Rouhi joukkoon maitosuklaa.
Levitä täyte torttulevyjen ja keksimurujen päälle.
Viipaloi pinnalle banaanit.

Nosta päälle torttulevy.
Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla.

Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.
Paloittele maitosuklaa lautaselle ja sulata puolen minuutin erissä välilllä sekoitellen.
Sekoita sulatettu maitosuklaa joukkoon.

Levitä kermavaahto kuohkeasti kakun pinnalle ja reunoille.

Koristele kaakaoruusuilla.
Kirjoita numerot pehmeillä hopeahelmillä.

Nimen ja nallen valmistat helposti sokerimassasta.
Kaulitse sokerimassa ohueksi levyksi. Käytä apuna tarvittaessa tomusokeria.
Ota muotilla kirjaimia.
Nallet on valmistettu silikonisella muotilla.
Sekoita sokerimassan joukkoon sokeroimatonta kaakaojauhetta, kunnes saat sopivan ruskean massan.
Painele massa silikonimuottiin ja kumoa.
Voit muotoilla nallet tai muut kuviot myös käsin.
Laita reunoille halutessasi suklaalastuja.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä