1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (73 arvostelua, keskiarvo: 3,99 / 5)
Ladataan...

Kesän ensimmäistä mansikkakakkua ei voita mikään! Tämä ohje riittää isommallekin vierasmäärälle. Voit halutessasi puolittaa ohjeen ja valmistaa kakun halkaisijaltaan noin 24 cm kakkuvuokaan.

Sitruuna-mansikkakakku
noin 30 annosta

Pohja:

8 isoa munaa
5 dl Siro erikoishienoa sokeria
5 dl vehnäjauhoja TAI 3 dl vehnäjauhoja + 2 dl perunajauhoja
3-4 tl leivinjauhetta
rasvaa ja korppujauhoja vuoan voiteluun ja jauhottamiseen

Kostutus:

4–5 dl sitruunalimonadia

Täyte:

5 dl vispikermaa
500 g sitruunarahkaa
n. 2 dl Siro erikoishienoa sokeria
3 tl vaniljasokeria
2–3 dl tuoreita mansikoita paloiteltuina

Pinnalle ja reunoille:
5–7 dl vispikermaa
Siro erikoishienoa sokeria maun mukaan
2 tl vaniljasokeria
1/2-1 litra tuoreita mansikoita

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, jonka vetoisuus on noin 4 litraa ja halkaisija 28–30 cm. Paista 150 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Halkaise jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Laita kakun pohja tarjoiluvadille ja kostuta sitruunalimulla. Vaahdota vispikerma, lisää joukkoon sitruunarahka, sokerit ja paloiteltuja mansikoita. Tarkista maku. Laita puolet täytteestä kostutetun pohjan päälle, nosta päälle kakun keskimmäinen osa, kostuta ja laita päälle loput täytteestä. Nosta pinnalle kakun kansiosa ja kostuta. Anna vetäytyä mielellään seuraavaan päivään. Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Levitä kermavaahto kuohkeaksi kakun pinnalle ja reunoille. Laita koristeeksi tuoreita mansikoita.

Vinkki! Ripottele pinnalle tomusokeria hetki ennen tarjoilua.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.