1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (67 arvostelua. Keskiarvo: 3,93/5)

Sacherkakku on hieman vaativampi kakku valmistaa, mutta lopputulos palkitsee tekijänsä. Tee kakku päivää tai paria ennen juhlia jääkaappiin!

Sacherkakku 

150 g voita tai margariinia
150 g taloussuklaata
5 munanvalkuaista
1/2 dl tomusokeria
5 keltuaista
1 1/2 dl tomusokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kostutus:

omenamehua 1-1 1/2 dl

Täyte:

Kiinteää aprikoosisosetta tai marmeladia (300 gramman purkki riittää koko kakulle, myös päälle ohut kerros)

Kuorrutus:

3/4 dl kuohukermaa
200 g taloussuklaata
25 g voita

koristeeksi suklaamakeisia
kakun kanssa tarjottavaksi kermavaahtoa

Sulata rasva kattilassa, paloittele joukkoon suklaa ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä, muttei jähmettyä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 1/2 dl siivilöityä tomusokeria ja jatka vatkaamista hetki.
Vatkaa keltuaiset ja 1 1/2 dl siivilöityä tomusokeria vaahdoksi.
Sekoita keltuais-sokerivaahtoon vielä juokseva suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden. Lisää lopuksi valkuais-sokeriseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on 22-24cm.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 60-70 minuuttia.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat ja levitä väleihin aprikoosisosetta.
Kiuhauta kuohukerma. Sammuta levy. paloittele joukkoon tumma suklaa ja lisää voi. Sekoita kunnes suklaa on sulanut. Levitä kakun pinnalle ja reunoille.

Anna kakun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään. (Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa.)

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.