1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Tein tähän Bake and partyn dinovuokaan kuuden munan kakkupohjan, mutta ehkä vuoka olisi tällä kertaa tarvinnut isomman taikinan, sillä munat olivat keskikokoa. Leikkasin kakun vain kahteen osaan, mutta tein silti täytteen kaksinkertaisena, että sain kakulle enemmän korkeutta.

Välissä siis tämä mousse kaksinkertaiseksi tehtynä:

Minttukrokanttimousse:
2 munaa
0,5 dl sokeria
2,5 dl Flora vispiä
200 g levy Maraboun minttukrokantti- suklaata
5 liivatelehteä

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota munat ja sokeri. Vaahdota Flora vispi. Yhdistä vaahdot.

Sulata suklaa puolen minuutin jaksoissa mikrossa, sekoita suklaata välillä, jottei se pala.

Sekoita sula suklaa vaahtojen joukkoon.

Kuumenna tilkka vettä mikrossa tai kasarissa kiehuvaksi, liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä hetki.

Kaada seos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.

Täytä kakku paistovuokaansa, joka on kelmutettu. Laita pohjalle kakun kansiosa ylösalaisin, kostuta vanilja-maidolla. Kaada päälle täyte ja nosta päälle kakun pohjaosa, kostuta.

Nosta kylmään hyytymään mielellään yön yli.

Kumoa kakku tarjoilualustalle.

Sokerikreemi:
250 g suolatonta voita (Valio)
500 g tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1-2 rkl maitoa

Vatkaa kreemin ainekset tasaiseksi tahnaksi sähkövatkaimella, jaa seos pieniin kippoihin ja värjää jokainen seos erikseen haluamallasi värillä lusikalla sekoittaen.

Pursotukseen mielestäni Wiltonin tyllat 18 js 16 on kätevimmät, 18 ehkä paras, rajaukseen hyvä koko on Wiltonin suorapäinen tylla numero 3.

Bake and partyn geelivärit ovat suosikkejani, mutta nyt kokeilin ensi kertaa Sirpa Talkan nettikaupasta ostamiani tomuvärejä. Värjäsin tuon vaaleamman vihreän ja punaisen, sekä mustan niillä. Ja mikä yllätys, mustasta tuli todellakin mustaa ja punaisesta punaista, toimivia värejä siis!

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.