1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Marsipaani-jugurttikakku

Pohja: 2-3 munan täytekakkupohja

Munia, sokeria ja vehnäjauhoja kaikkia tilavuusosina saman verran + 1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti joukkoon.

Paista kakku voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa 150-175 asteisessa uunissa, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista.


täyte:

8 liivatelehteä
0,5 dl sitruunanmehua
2 dl ruoanvalmistusjugurttia/maustamatonta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 dl pakastettua mansikka- tai karviaissosetta
2 dl kuohukerma
a


pinnalle:

vaaleanpunaista marsipaania

Leikkaa
jäähtynyt kakkupohja kahteen osaan.

Laita toinen kakkulevy pestyyn
vuokaan, jossa paistoit kakun.

Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä
vedessä n 5 minuuttia.

Purista vesi pois ja liuota liivatteet kuuman
sitruunamehun joukkoon.

Anna jäähtyä haaleaksi.

Sekoita jugurtin
joukkoon sokeri, vaniljasokeri ja mansikka/karviaissose, sekä
liivateseos.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita varovasti nostellen
jogurttiseoksen joukkoon.

Kaada seos vuokaan kakkulevylle ja tasoita
pinta.

Nosta toinen kakkulevy päälle ja anna hyytyä kylmässä seuraavaan
päivään.

Kauli marsipaani kahden leivinpaperin välissä ohueksi
levyksi.

Kumoa kakku tarjoiluastiaan, irrota toinen leivinpaperi
varovasti pois marsipaanin päältä ja nosta toisen paperin avulla levy
kakun päälle. Irrota myös toinen leivinpaperi ja painele levy kevyesti
käsin myös kakun reunoille.

Leikkaa veitsellä ylimääräiset
marsipaaniosat pois.

Koristele valmiilla kakunkoristeilla.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.