1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 3,00 / 5)
Ladataan...

Lauantaiksi tein ystäväni veljen vauvan kastejuhlaan kaksi kakkua. Kakuista toivottiin ihan peruskakkuja.

Pohjina on kahdeksan munan kakkupohjat, jotka on tehty ”kaikkia-aineksia-saman-verran-periaattella”
eli munia, sokeria, vehnäjauhoja ja 3-4 tl leivinjauhetta.

Kahdeksan munan kakkupohja veti täytteeksi 900 g hilloa per kakku. Vadelmakakussa vadelmahilloa, mansikkakakussa mansikkahilloa. Osa hillosta on sivelty kakun pintaan marjakerroksen alle.

Hillokerroksen päällä on kerma-rahkaseos, jonka tosin tein Flora vispistä; 2,5 dl Flora vispiä ja 250 g maitorahkaa, maustettuna sokerilla ja vaniljasokerilla.

Tämän kokoinen kakku tarvitsee pinnalleen litran verran marjoja, sekä kiilteen hyytelösokerista tehtynä siten, että nestettä on 3 dl, hyytelösokeria 1,5 dl.

Kiehauta vesi/mehu ja lisää kiehuvaan nesteeseen hytelösokeri, keitä kunnes liemi kirkastuu, anna jäähtyä hetki.

Nostele sokeriliemi lusikalla marjojen pinnalle, voit halutessasi sivellä liemen myös pullasudilla.

Reunakermaa tämän kokoiseen kakkuun kuluu 5-7,5 dl riippuen tyllan koosta.

Kostutuslientä kannattaa varata n 7 dl.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.