1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Nämä kakut tein jokin aika sitten pienimuotoisiin häihin morsiamen kanssa yhteistyössä.
Hän teki kakkuihin sokerimassasta koristeet, minä valmistin kakut, täytin ja kuorrutin ne toiveiden mukaan violeteiksi.
Valmiista kakuista en saanut kuvaa, mutta tässä ne ovat koristelua vaille valmiina. Päälle siis tuli sokerimassakukkia.

Suurin kakuista on tehty 7 munasta (isoja munia), kaksi pienintä kakkua mahtui uuniin samaan aikaan, vuokien vetoisuus yhteensä oli myös tuon 7:n munan verran. (ison vuoan vetoisuus noin 4 litraa, halkaisija noin 26 cm, pienin vuoka halkaisijaltaan 18 cm, keskimmäinen noin 20 cm )

Kakut tarjoiltiin Bake and Partyssa myynnissä olevalta telineeltä , johon mahtuu nuo kolme kakkua.

Morsian halusi kuorrutteesta violetin, joten värjäsin kilon sokerimassaa violetilla elintarvikevärillä. Tuo määrä riitti kolmen kakun pinnalle. Reunoilla on Flora vispistä vatkattu, sokerilla ja vaniljalla maustettu vaahto, joka on myös värjätty violetilla elintarvikevärillä.

Tässä isoimman kakun ainesuhteet.

Kuningatarkakku hääkakuksi

Pohja:
7 munaa
tilavuusosina saman verran sokeria
tilavuusosina saman verran vehnäjauhoja (osan jauhoista voi korvata myös perunajauhoilla)
3 tl leivinjauhetta

Vadelmamousse:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
200 g sitruuna”tuorejuustoa”  (Sunnuntain tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste)
3-4 dl vadelmia, soseutettuna
0,5-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vadelmamehua liivatteiden liuottamiseen 

Mustikkamousse:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vanilja”tuorejuustoa”
4-5 dl mustikoita, soseutettuna
0,5- 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vettä liivatteiden liuottamiseen

Kostutus: n. 7 dl maitoa, 2 rkl vaniljasokeria

Kuorrute: n. 700 g sokerimassaa, violettia elintarvikeväriä, tomusokeria

Reunus: n. 7 dl Flora vispiä, sokeria ja vaniljasokeria

 

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita varovasti muna-sokerivaahdon joukkoon.

Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan, paista 150 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla reilu 1 1/2 tuntia.

 

Valmista mousset näin:

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen.

Vaahdota Flora vispi/Flora vanilla vaahdoksi, lisää joukkoon tuorejuusto.

Mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Lisää joukkoon soseutetut marjat.

Kuumenna mehu/vesi mikrossa tai pienessä kasarissa kiehuvaksi, purista
liivatteet vedestä ja liuota ne kuumaan nesteeseen, anna jäähtyä noin
minuutti.

Kaada liivateneste ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Laita muutama reilun kokoinen kelmunpala paistovuokaan, täytä kakku vuokaan ylösalaisin. Laita alimmaksi kakun kansiosa, kostuta, kaada päälle vadelmatäyte. Nosta täytteen päälle kakun keskiosa, kostuta ja kaada päälle mustikkatäyte. Laita pinnalle kakun pohjaosa, kostuta.
Anna hyytyä mielellään yön yli.

Kumoa kakku.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, värjää halutun väriseksi elintarvikevärillä. Sivele kakun pintaan ohut kerros Flora vispiä.
Kaulitse värjätty sokerimassa tomusokeria apuna käyttäen muutaman millin paksuiseksi levyksi.
Leikkaa pinnan kokoinen sokerimassarinkula, nosta varovasti kakun pinnalle.
Pursota ensin kakun pystyreunat, sitten reunus kakkua kiertämään.
Koristele esimerkiksi sokerimassakukkasilla tai muilla koristeilla.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.