1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (17 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Kuvan kakku on pienempi, maidoton kinuskikakku. Alla oleva ohje on peruskinuskikakkuun.

Kinuskikakku

Tässä on ohje 8:n munan kakkuun, joka riittää 30-35:lle herkuttelijalle.

8 isoa munaa

tilavuusosina saman verran sokeria ja jauhoja + 3-4 tl leivinjauhetta

Laitan tähän myös sienikakun ohjeen, jos joku haluaa kokeilla. Itse onnistun sillä saamaan usein tinaisen pohjan, joten olen siirtynyt käyttämään kaikkia-samanverran-periaatetta.

Sienikakku

8 munaa
6dl sokeria
6dl vehnäjauhoja
4tl leivinjauhetta
2dl kiehuvaa vettä

Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi. Lisää lopuksi kiehuva vesi ja kääntele se taikinaan. Paista jauhotetussa ja voidellussa vuoassa 150-175 asteessa, kunnes kakku irtoaa vuoan reunoista. Anna kakun levätä kymmenisen minuuttia ennen kuin kumoat sen.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta osat ananasmehulla tai spritellä. Itse käytän usein kinuskikakkuun täytteeksi banaania ja ananasta. Yhteen väliin 2 prk ananasmurskaa ja n. 1dl kermaa vaahdotettuna, toiseen väliin 3-4 banaania viipaleina (mössö tummuu, viipaleet pitää paremmin värinsä) ja n. 1dl kermaa vaahdotettuna.

Jos käytät ananasmurskaa, valuta se ensin hyvin ja huomioi, että murska kostuttaa kakkua entisestään. Siksi se kannattaa käyttää ylemmän kerroksen täytteeksi.

Kinuski
3dl kuohukermaa
1,5dl sokeria
1,5dl fariinisokeria
2rkl margariinia

Sekoita kerma ja sokerit kattilassa ja hämmentele vähän väliä sekoittaen, kunnes sakenee. Tähän kuluu n. 20 minuuttia. Tiputa muutama tippa kakun pinnalle, jos kinuski pysyy ja jähmettyy siihen, on kastike valmista. Kaada kinuski kakun keskelle ja levitä se reippaasti koko kakun pinnalle lastan avulla.

Pursota reunat kermalla tai levitä kermaa ja heittele reunoille paahdettuja mantelilastuja.

Pursotukseen kuluu kermaa 5-7,5 dl riippuen tyllan koosta. Tässä kerma on jäänyt hieman löysäksi, joten lopputulos ei ole kovin kaunis.

Vinkki! Laita tarjoilualustalle ensin kakkupaperi, jonka päälle valkoinen arkki leivinpaperia tai voipaperia, jonka päälle kokoat kakun. Jos kakku kostuukin liikaa ja nestettä valuu lautaselle, se ei sotke kakkupaperia ja tarjoilulautasta. Revi leivinpaperi pois joko ennen tai jälkeen koristelun.

Huom!

Kinuskin keittäminen vaatii kärsivällisyyttä ja harjoittelua.

Älä keitä enempää kuin tarvitsee. Nosta kakku tarjolle puolisen tuntia ennen tarjoilua, jotta kinuski hieman pehmenee. Laita ottimeksi mielellään sahalaitainen kakkuotin.

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.