1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

 

Tämä kakku on tehty vuokaan, jonka halkaisija on 28 cm ja vetoisuus n 4,5 litraa.

Siihen mahtuu kahdeksan munan sokerikakkupohjataikina, mikäli käytetään kokoluokituksen isoja munia, pienemmillä munilla mahtuu kymmenenkin munan taikina.

Teen yleensä pohjat siten, että tilavuusosina kaikkia aineksia tulee saman verran. Tässä kakussa osa jauhoista on korvattu sokeroimattomalla kaakaojauheella.

Täytteet riittävät 6-8 munan kakkuun.

Kahvi-valkosuklaakakku 

Kahvitäyte:
6 -7 liivatelehteä
2,5 dl Flora vispiä vaahdotettuna
400 g Ingmanin kahvijugurttia
0,5-1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 isoa Cappuccino Daimia murustettuna
1 dl kahvilikööriä tai vahvaa kahvia

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen. Vaahdota Flora vispi, lisää joukkoon jugurtti, sokeri, vaniljasokeri ja Daim-murut.

Kuumenna kahvilikööri kiehuvaksi mikrossa ja liuota vedestä puristetut liivatteet siihen, anna jäähtyä minuutin verran.

Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Tarkista maku.

Valkosuklaatäyte:
6 liivatelehteä
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
200 g vaniljatuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
200-260 g valkosuklaata
sokeria maun mukaan
1 dl vettä tai kahvia

Laita liivatteet likoamaan runsaaseen, kylmään veteen. Vaahdota Flora vanilla, lisää joukkoon tuorejuusto ja sulatettu valkosuklaa (suklaa on kätevintä sulattaa mikrossa lautaselle paloiteltuna puolen minuutin jaksoissa välillä sekoittaen).

Kuumenna vesi tai kahvi mikrossa kiehuvaksi ja liuota siihen vedestä puristetut liivatteet, anna jäähtyä hetki. Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen.

Tarkista maku. Todennäköisesti se ei kaipaa lisättyä sokeria, mutta jos olet toista mieltä, lisää se tässä vaiheessa=)

Kuten tutuksi on tainnut tulla, täytä kakku paistovuokaansa. Kelmuta ensin vuoan pohjat ja reunat. Leikkaa kakku kolmeen osaan, laita pohjalle kakun kansi ylösalaisin, kostuta ja kaada päälle toinen täyte. Nosta täytteen päälle toinen kakkulevy, kostuta ja kaada päälle seuraava täyte. Nosta päälle vielä kakun pohjaosa, kostuta. Nosta kelmun liepeet kakun suojaksi ja nosta kakku kylmään, mielellään yön yli.

Kumoa kakku ja koristele mielesi mukaan.

Tämänkokoiseen kakkuun kuluu kostutuslientä, tässä tapauksessa vaniljasokerilla maustettua maitoa n 7dl.

Reuna- ja päällikerma on Flora vispiä (7,5 dl isolla tyllalla pursoteltuna), sekä kolme isoa Cappuccino-Daimia murustettuna.

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.