1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (1 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...



Tässä on nyt monen kuvan sarja, koska luulen, että epäilijöitä aina
riittää, jos itsekin olen sellainen. Ihan aluksi mietin, irtoaako
sokerikakkupohja todellakin kuivakakkuvuoasta pelkällä vuoan
voitelulla. Ensimmäinen kuva osoittaa, että irtoaa!

Toisessa
kuvassa näkyy miten olen kovertanut kakun sisuksen, kun ensin olen
leikannut pitkällä fileointiveitsellä pohjakerroksen irti.
Sahalaitaisella veitsellä sisuksen ”kovertaminen” oli tosi kätevää.
Sisuksen käytän varmaankin huomiseen jälkkäriin, eli ei mene hukkaan 😉

Pehmensin
jäätelöä ensin hieman mikrossa ja vatkasin sähkövatkaimella, jolloin se
oli helpoin laittaa lusikalla kakun sisään. Sitten vain pohja päälle ja
kakku pakkaseen. Vuorasin kakkuvuoan kahdella kelmun palasella, jolloin
se on helppo kumota vuoastaan, eikä se tartu vuokaan. Valmiin kakun voi
koristella esim suklaakastikkeella tai sulalla suklaalla. Itse jätin
sen tekemättä, koska kakkua ei syödä kerralla, vaan lapset ottavat
palan silloin, toisen tällöin pakasteesta.

Jäätelöllä täytetty kakku

4 munaa
175g (n 2  dl) sokeria
100 g vehnäjauhoja (vajaa 2 dl)
1 tl leivinjauhetta
40 g (n. 4 rkl) kaakaojauhetta
vajaa litra jäätelöä

Voitele
kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään
sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 180
asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Anna jäähtyä hetki ennen kumoamista. Jäähdytä. Tee kuten kuvista ja alkutekstistä ilmenee.

Mietin
tuossa kakkua tehdessä, että tästähän voisi tehdä täytekakkuversionkin
siten, että paistaisi taikinan tavallisessa kakkuvuoassa, kovertaisi ja
täyttäisi jäätelöllä. Päällystäisi kermalla tavallisen kakun tapaan ja
tarjoaisi täytekakun sijaan. Tosin silloin kakku tulisi syödä samalla
kertaa. Vaihtoehtoisesti voisi tehdä marenkipäällisen ja käyttää
uunissa, jolloin se olisi uunijäätelökakku.

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.