1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua. Keskiarvo: 4,57/5)

Ihana marjakakku sopii kaikkiin vuodenaikoihin. Maidottomana ja kananmunattomana se sopii myös vegaaneille. Oatlyn kuohkea iMat Visp on riittoisa vaahdotettuna ja herkullisen raikkaan makuinen. Käytä myös muuhun leivontaan ja jälkiruokien valmistukseen.

Marjakakku
8-10 annosta

100 g maidotonta margariinia
2 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja tai kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
3 dl Oatly iMat Ruokaan

Kostutus:
n. 1 dl Oatly Kaurajuoma

Väliin:
100-200 g vadelmahilloa
muutamia mintunlehtiä

Väliin ja pinnalle:
2 ½ dl Oatly iMat Visp
1 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
3-4 dl pensasmustikoita, mansikoita ja vadelmia
minttua

Vaahdota maidoton margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja Oatly iMat vuorotellen vatkaten. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat. Kaada taikina halkaisijaltaan 20 cm kakkuvuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Voitele reunat maidottomalla margariinilla. Levitä taikina vuokaan ja kypsennä uunin ala- tai keskiritilätasolla 175 asteessa noin 40 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoilta.
Voit kokeilla kypsyyttä cocktail- tai grillitikulla. Kun taikinaa ei jää tikkuun, on kakku kypsää. Jäähdytä hetki ja irrota kakku vuoasta. Leikkaa kakku kahteen osaa ja laita pohjaosa tarjoiluvadille. Sekoita Oatly Kaurajuoman joukkoon vaniljasokeria ja kostuta pohja.

Levitä pinnalle vadelmahilloa. Ripottele pinnalle mintunlehtiä. Vaahdota Oatly iMat Visp ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kerros vadelmahillon päälle ja nosta päälle kakun toinen osa.

Kostuta ja levitä päälle loppu vaahto lusikalla epätasaisesti.

Koristele tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Reseptin laatinut:

Hellapoliisi-logo

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.