1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (4 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Tämä täytekakku on samettisen pehmeä ja siinä maistuu suklaan lisäksi vivahdus hopeatoffeeta. Tumma siirappi antaa hopeatoffeekastikkeelle upean kiillon, ryhdikkään rakenteen ja herkullisen maun. Tumma siirappi on valmistettu aromikkaasta sokeriruo’osta.
Valmista kummituskoristeilla Halloween-herkuksi ja muuhun käyttöön voit koristella kakun mielesi mukaan.

Hopeatoffee-suklaakakku
18-20 annosta

Pohja:
6 kananmunaa
3 dl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 dl mantelijauhetta
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Vuokaan:
25 g voita
n. 1 dl korppujauhoja tai mantelijauhetta

Kostutus:
3 dl maitoa
1 tl Dansukker Vaniljasokeria

Täyte:
200 g hopeatoffee-karamelleja tai -patukoita
2 dl kuohukermaa
¾ dl Dansukker Tummaa siirappia
6 liivatelehteä
4 dl kuohu- tai vispikermaa
200 g mascarponejuustoa
200 g taloussuklaata
2 tl Dansukker Vaniljasokeria
½ dl vettä

Kuorrutus:
2 ½ dl kuohu- tai vispikermaa
1 rkl Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
1 tl Dansukker Vaniljasokeria
3-6 suukkoa
125-250 g sokerimassaa
(Dansukker Tomusokeria tai perunajauhoja)
sokerisilmiä (leivontatarvikekaupoista)

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja Siro sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikinaa nostellen.
Voitele halkaisijaltaan 26 cm kakkuvuoka voilla ja jauhota korppujauhoilla tai mantelijauheella.
Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä uunin keskiritilätasolla 175-asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes kakku alkaa irrota vuoan reunoista.
Anna jäähtyä hetki ja kumoa.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen yhtä suureen osaan ja vuoraa paistovuoka muutamalla isolla tuorekelmupalalla siten että kelmu tulee vuoan reunojen yli.
Laita kakun päällimmäinen kerros vuokaan ylösalaisin.
Sekoita kostutusliemen maito ja vaniljasokeri keskenään ja kostuta kakkupohja liemellä.
Laita hopeatoffee, kerma ja tumma siirappi kattilaan ja anna kiehua hiljalleen usein sekoitellen, kunnes se muuttuu mustaksi ja hieman sakenee. Jäähdytä.
Laita liivatelehdet likoamaan väljään veteen.

Vaahdota kerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto.
Paloittele tumma suklaa lautaselle ja sulata mikroaaltouunissa puolen minuutin erissä välillä sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut.
Yhdistä suklaa ja hopeatoffeekastike kerma-mascarponevaahdon joukkoon ja mausta vaniljasokerilla. Vatkaa seos tasaiseksi.
Kuumenna vesi kiehumispisteeseen ja purista joukkoon vedessä liotetut liivatelehdet. Sekoita liemi tasaiseksi. Kaada vaahdon joukkoon ja kääntele massa tasaiseksi.
Kaada puolet täytteestä kostutetun kakkupohjan päälle, nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta ja kaada loppu täyte vuokaan.
Nosta päälle kakun pohjaosa ylösalaisin ja kostuta.
Nosta kelmulla suojattuna jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Kumoa kakku tarjoiluvadille.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta Siro sokerilla ja vaniljasokerilla.
Levitä kermavaahto ilmavasti kakun pinnalle. Jätä reunat näkyviin.

Valmista kummitukset.
Ota suukoista foliokuori pois.
Kaulitse sokerimassa ohueksi tasapaksuksi levyksi ja käytä apuna tarvittaessa perunajauhoja tai tomusokeria.
Ota sopivan kokoisella jälkiruokakulholla massasta pyöreitä levyjä ja asettele ne suukkojen päälle.
Paina massa siten, että koko suukko peittyy.
Paina silmiksi sokerisilmät.
Mikäli ne eivät tartu sokerimassaan, voit liimata ne tomusokeri-vesiseoksella.
Asettele kummitukset kakun pinnalle ja tarjoa!

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Dansukker

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.