1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 4,13 / 5)
Ladataan...

Sain äidiltäni viikonloppuna reseptileikekirjan, jossa on paljon ihania leivontaohjeita. Tämä ohje osui silmiini heti sisältämänsä halvan vuoksi, jota mulla olikin avattu paketti kaapissa. Pitihän se käyttää pois. Hätähousuiseen tapaani rupesin tekemään kakkua kaiken muun hössötyksen keskellä. Kuorrutus on alkuperäisessä ohjeessa tummaa
suklaata, mutta halusin käyttää valkosuklaata. Humpsautin ”kerta kiellon päälle -tyyliin” kermaa sulan suklaan joukkoon, ei olisi kannattanut, kuorrutteesta tuli hieman liian löysä, kuten kuvasta näkyy. Ja kuin pisteenä iin päälle, laitoin lämpimän suklaakuorrutteen päälle pieniä suklaamunia, jotka tietysti lähtivät valumaan ja sulivat
osittain;)

No, lopputuloksesta sen verran, että kakku muistuttaa Sacher-kakkua, on nopea valmistaa, ei vaadi kostutustakaan. Suosittelen kokeilemaan! Väliinhän voi hyvin lisätä vaikka aprikoosi- tai appelsiinimarmeladia.

Tässä samalla voisin nyt antaa muillekin leivontaintoisille vinkin…Hankkikaa pieni irtopohjavuoka, jolla voi
tehdä puolikkaan ohjeen mukaan leivonnaisia, useinhan ohjeet ovat tehty n 4:n munan kakkuvuokia ajatellen. Tätä aion käyttää jatkossakin, ei tarvitse syödä niin paljon. Vuoan halkaisija on 17 cm.

HUOM! Tämä ohje on kuitenkin alkuperäiseen tapaan, eli isompaan vuokaan tehty.

Halva-suklaakakku

125 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 munaa
2,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl kevytkermaa
2 dl omenahilloa

Täyte:
200 g halvaa

Kuorrutus:
200 g taloussuklaata
0,5 dl kermaa tai rypsiöljyä

Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan.
Kääntele joukkoon kerma ja omenahillo.
Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun vuokaan.
Paista 175 asteisessa uunissa n. 50 minuuttia.
Leikkaa halva viipaleiksi tai murustele se ja täytä jäähtynyt kakku halvalla.
Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa puoliteholla kerman tai öljytilkan kanssa, sekoittele välillä voimakkasti.
Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille.

Voit tarjota lisäksi vaahdotettua kermaa.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.