1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (30 arvostelua, keskiarvo: 4,50 / 5)
Ladataan...

Tämä piiras on erityisesti aikuiseen makuun.
Savustettu lohi on itsessään niin maukasta, että muita mausteita ei piiras tarvitse.
Älä ainakaan lisää suolaa!

Tässä piiraassa on käytetty valmista piiraspohjaa, mutta voit toki valmistaa taikinan myös itse. Reseptin alla ohje pohjataikinaan.

Rukiinen lohi-katkarapupiiras

1 pkt (400 g) Sunnuntai ruisperunataikinaa (tuote on laktoositon)
n. 300 g lämminsavustettua lohta
10 cm pätkä purjosipulia ohuina renkaina
n. 100 g katkarapuja sulatettuna ja valutettuna tai suolaliemessä
n. 1/2 dl tilliä silppuna
2 1/2 dl Valio Ruoka kerma 3 juustoa
3 munaa
100 g Viloa Kylmäsavulohi tuorejuustoa

Painele sulanut ruisperunataikina halkaisijaltaan noin 26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille.
Ripottele pinnalle savulohta paloina, purjo, katkaravut ja tillisilppu.

Sekoita keskenään kerma, munat ja tuorejuusto.
Kaada seos täyteaineiden päälle.
Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta hyytyy ja saa hieman väriä.

Koristele sitruunaviipaleella.
Tarjoa seuraksi raikasta salaattia.

Ohje pohjaan, mikäli haluat valmistaa sen itse:

150 g margariinia tai voita
1/2 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja tai grahamjauhoja
1/2 dl vettä tai kermaa

Nypi rasva, suola ja jauhot keskenään ryynimäiseksi. Lisää nopeasti sekoittaen vesi.
Painele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille.

Onko kakkuvuokasi pohja hukassa? Ei hätää, voit valmistaa piiraan ilman pohjaakin seuraavalla tavalla.
Vuoraa uunipelti leivinpaperilla, nosta vuoan reunat paperin päälle.
Taputtele taikina leivinpaperin päälle vuoan keskelle. Täytä.
Kypsennä kuten yllä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.