1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (45 arvostelua, keskiarvo: 3,87 / 5)
Ladataan...

Suolaiseksi tarjottavaksi tein ystävälleni poropiiraan.
Poro on todella herkullista ja antaa makua jo pieninä annoksina.
Älä lisää ohjeeseen ylimääräistä suolaa, sillä poro itsessään antaa makua reilusti.

Poropiiras


Pohja:
150 g margariinia
ripaus suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl vettä

Täyte:
1 pss (80 g) Kylmäsen kylmäsavustettua poronpaistirouhetta
pala punaista paprikaa
10 kirsikkatomaattia
1 pkt (n. 120 g) mozzarellajuustoa
1/2 tuubia NorrOst Poro sulatejuustolevitettä (tuubissa 220 g)
2 dl kermaa
2 munaa
2 dl juustoraastetta

Nypi pohjan rasva, suola ja vehnäjauhot murumaiseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.
Painele taikina piirasvuoan (halkaisija noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Esikypsennä pohjaa 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla noin 10 minuuttia.

Ripottele pinnalle pororouhe, paprikasuikaleet, puolitetut kirsikkatomaatit ja viipaloitu mozzarella.

Sekoita keskenään sulatejuusto, kerma, munat ja juustoraaste.
Kaada seos täytteiden päälle.
Kypsennä piirasta 175-200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, tai kunnes pinta hyytyy ja saa kauniin värin.

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.