1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (39 arvostelua, keskiarvo: 3,82 / 5)
Ladataan...

Pinaatti-vuohenjuustopiirakka
8 annosta

Pohja:
100 g voita
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä tai kermaa

Täyte:
100 g vuohenjuustoa
kourallinen babypinaattia
1 dl maitoa
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
3 munaa
1 tl kuivattua basilikaa tai 1 ruukku tuoretta
mustapippuria myllystä
100 g juustoraastetta

Nypi voi, suola ja vehnäjauhot keskenään ryynimäiseksi seokseksi. Lisää vesi tai kerma nopeasti sekoittaen.
Painele taikina halkaisijaltaan 24-26 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille ja esipaista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin kymmenen minuuttia.
Paloittele vuohenjuusto ja hienonna pinaatinlehtiä.
Ripottele ainekset piiraspohjan päälle.
Sekoita maito, kerma, munat, mausteet ja juustoraaste keskenään. Kaada seos muiden ainesten päälle.
Jatka kypsentämistä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Vinkki!
Voit laittaa täytteeksi myös oliiveja ja aurinkokuivattuja tomaatteja.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.