1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (7 arvostelua, keskiarvo: 4,14 / 5)
Ladataan...

Testasin miten uusi juustokakkuvuokani toimii pikkusuolaisten tekemisessä (kuva yllä). Hyvin onnistui; palat ovat hieman suurempia kuin minimuffinivuoalla tehdyt, mutta pienempiä kuin normikokoisella muffinivuoalla paistetut.
Koska vuokaan mahtui vain 12 pikkupiirasta, paistoin lopun piirakan kokeeksi pienessä leipävuoassa.

Pekoni-kantarellipiirakat


Pohjataikina:

1oo g margariinia tai voita
2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
0,5 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa

Täyte:
n 2 dl kanttarelleja
1 pkt pekonia silppuna
1 pieni sipuli silppuna
kirveliä

2 dl kermaa
2 munaa
150 g juustoraastetta

Sekoita pehmeän rasvan joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää maito ja sekoita vain sen verran että ainekset tasoittuvat. Painele taikina voidellun piirakkavuoan (tai pikkuvuokien pohjalle) ja hieman reunoille. Paista pekonisilppu kuumassa pannussa, lisää joukkoon sipuli ja silputut kantarellit, kääntele seosta, kunnes sienet ovat pehmenneet. Mausta kirvelillä. Levitä seos piirakkapohjan päälle.

Sekoita kerma, munat ja juustoraaste ja kaada piirakan päälle. Paista 2oo asteisessa uunissa puolisen tuntia. (Voit myös esipaistaa pelkkää pohjaa ensin 225 asteissa uunissa kymmenisen minuuttia ja jatkaa paistamista täytteiden kanssa 200 asteisessa uunissa.)

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.