1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (8 arvostelua, keskiarvo: 3,88 / 5)
Ladataan...

Parsapiiras kuuluu kevääseen. Vihreitä parsoja löydät nipuissa ja rasiaan pakattuina miniparsoina. Miniparsat ovat mainioita salaateissa ja piiraissa.

Parsapiiras
8 annosta

Pohja:
100 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä

Täyte:
½ l vettä
100 g miniparsaa
ripaus suolaa
3 dl kuohukermaa
2-3 munaa
100 g juustoraastetta
ripaus suolaa

Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon suola ja vehnäjauhot. Lisää lopuksi vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
Painele taikina halkaisijaltaan noin 24 cm piirasvuoan pohjalle ja reunoille tai käytä pitkänmallista irtopohjavuokaa.
Esipaista pohjaa 225-asteessa noin 10 minuuttia.
Kiehauta vesi ja lisää miniparsat ja ripaus suolaa. Anna kiehua muutama minuutti ja valuta.
Laita parsat piirasvuoan pohjalle.
Sekoita kuohukerma, munat ja juustoraaste keskenään. Lisää ripaus suolaa. Kaada neste parsojen päälle.
Paista piirasta 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.

Vinkki! Voit ripotella parsojen päälle myös rapeiksi paistettuja pekonipaloja.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä Makuja.fi

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.