1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 3,50 / 5)
Ladataan...

Illanistujaisiin ja juhlahetkiin sopiva suolainen piiras on helppo valmistaa. Mikäli käytössäsi on vain yksi vuoka ja tarjottavaa pitäisi saada isolle joukolle, ei hätää.
Vuoraa vuoka reilulla palalla leivinpaperia ja nosta kypsä, hieman jäähtynyt piiras vuoasta ja valmista uusi samalla tavalla. Voit kerätä näitä vuoasta irrotettuja piiraita päällekkäin ja suojata folioarkilla. Säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Piiras on parhaimmillaan hieman lämpimänä.

Kylmäsavulohipiiras
8-10 annosta

Pohja:
100 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä

Täyte:
150 g kylmäsavulohta
pieni punasipuli
1 ruukku tilliä
150 g savujuustoa raasteena
2 dl kuohu- tai ruokakermaa
ripaus suolaa
2 munaa
mustapippuria myllystä


Laita voi tai margariini kulhoon. Lisää suola ja vehnäjauhot joukkoon ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.
Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun reunalliseen piirasvuokaan, jonka mitat on noin 15×25 cm tai halkaisijaltaan noin 24 cm. Esipaista pohjaa 225 asteessa uunin keskiritilätasolla 10-15 minuuttia.
Paloittele kylmäsavulohi paloiksi ja kuori ja hienonna punasipuli.
Hienonna tilli ja raasta savujuusto.
Ripottele ainekset piiraspohjan päälle ja sekoita kerman joukkoon suola, munat ja mustapippuri. Kaada neste vuokaan ja kypsennä 200 asteessa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi Yhteistyössä SAGA

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.