
Kaali-jauhelihapiirakka
Kaali-jauhelihapiirakka
Pohja:
0,5 dl perunasosejauhetta
2 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
100 g margariinia/voita
2 dl vettä
(pellilliseen tuplaa ainekset)
Sekoita kuivat ainekset keskenään. Nypi joukkoon pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina jauhotetuin käsin voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Nosta taikina kylmään sillä aikaa kun valmistat täytteen.
Toinen pohjavaihtoehto (tämä riittää pellilliseen):
2 dl vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
1 dl perunasosejauhetta
25 g margariinia
3,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
200-400 g jauhelihaa
0,5 kg kaalia
0,3 kg sipulia
0,3 kg porkkanasuikaleita
3 dl ruokajugurttia/kermaviiliä
4 munaa
150 g juustoraastetta
suolaa
pippuria
rakuunaa
Paista jauheliha, ota sivuun. Freesaa kattilassa sipuli, porkkanasuikaleet ja kaali, hauduttele ne ”kasaan.” Lisää joukkoon jauheliha ja muut aineet. Levitä piirakkapohjan päälle ja paista 250 steessa n. 20 min.
Tämä täytteen määrä riittää pellilliseen, joten puolita ainekset, jos teet piirakkavuoassa.