1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (57 arvostelua, keskiarvo: 3,96 / 5)
Ladataan...

Annospaloiksi leivotut piiraat ovat tyylikkäitä juhlatarjottavia, mutta ne on kätevä ottaa mukaan myös evääksi tai retkelle. Jos haluat, voit valmistaa tämän myös yhdeksi piiraaksi halkaisijaltaan 24-26 cm piirasvuokaan.

Feta-pinaattipiiraat
10-12 kpl

Taikina:
100 g voita tai margariinia
½ tl suolaa
1 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
3 dl vehnäjauhoja tai spelttijauhoja
1 rkl vettä tai kermaa

Täyte:
1 dl kuohu- tai ruokakermaa
1 muna
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
50 g juustoraastetta

2 rkl öljyä
100 g babypinaattia
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 rkl Dansukker Tummaa Siirappia
200 g fetajuustoa kuutioina
mustapippuria myllystä

Nypi huoneenlämpöinen voi tai margariini, suola, tumma siirappi ja vehnä- tai spelttijauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi tai kerma ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.
Nosta taikina jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Sekoita kerma, muna, suola, mustapippuri ja juustoraaste keskenään.

Kuumenna öljy pannulla ja lisää kuumalle pannulle babypinaatti, hienonnettu valkosipulinkynsi ja tumma siirappi. Kääntele, kunnes pinaatit kutistuvat.
Lisää kuutioitu fetajuusto ja mustapippuria myllystä.
Kuumenna.

Painele taikina metallisen muffinipellin koloihin.
Esipaista 225-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 10 minuuttia.
Jaa pinaatti-fetatäyte koloihin ja jaa kermaseos päälle.
Jatka kypsentämistä 200-asteisen uunin keskiritilätasolla noin 20 minuuttia, tai kunnes piiraat ovat hyytyneet ja kauniin värisiä.

Tarjoa mielellään lämpiminä.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.