1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Välimeren mauilla maustettu rapeakuorinen spelttileipä sopii moneen tilanteeseen. Nauti sellaisenaan, keiton seurana tai tarjoa illanistujaisten seisovassa pöydässä.

Välimeren pesto-spelttileipä
2 leipää

1/2 l maitoa
25 g hiivaa
3/4 tl suolaa
1/2 dl öljyä
1/2 dl punaista tai vihreää pestokastiketta
1/2 dl leipä- tai tummaa siirappia
reilu litra spelttijauhoja
(muutama desilitra vehnäjauhoja)
100 g feta- tai salaattijuustoa
(oliiveja)

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi.
Liuota joukkoon hiiva.
Lisää suola, öljy, pestokastike ja siirappi.
Lisää jauhot alustaen.
Vaivaa lopuksi taikinaan myös paloiteltua feta- tai salaattijuustoa.
Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla 20-30 minuuttia.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä kahdeksi pyöreäksi leiväksi.
Kohota vielä hetki liinan alla ja paista 200 asteisessa uunissa, kunnes pinta on rapea ja kauniin värinen.

Voit kätkeä taikinaan myös aurinkokuivattuja tomaatteja.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.