
Täytetyt sarvet
Sarvet sopivat niin aamiaispöytään kuin välipalalle, iltapalaksi tai vierasvaraksi. Täytevaihtoehdoissa vain mielikuvitus on rajana!
Taikinasta voi tehdä myös jättisarvia.
Täytetyt sarvet 16 kpl
5 1/2 dl vehnäjauhoja
150 g margariinia
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
Täyte:
100 g kinkkua silputtuna
1/2 punainen paprika silppuna
100 g juustoraastetta
Voiteluun: munaa
Pinnalle: seesaminsiemeniä tai unikonsiemeniä
Sekoita vehnäjauhot ja rasva nyppimällä ryynimäiseksi seokseksi.
Liuota kylmään maitoon hiiva ja kaada seos nopeasti sekoittaen joukkoon.
Sekoita vain sen verran, että taikina on tasainen.
Jaa taikina kahteen osaan ja kaaviloi se pyöreiksi levyiksi. Jaa levyt kahdeksaan sektoriin.
Ripottele kunkin taikinasektorin leveimpään kohtaan 1-2 rkl täytettä, käännä rulliksi leveimmästä kohdasta kapeimpaan, käännä sarviksi.
Voitele sarvet munalla ja ripottele pinnalle halutessasi unikon-/seesaminsiemeniä.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes sarvet ovat saaneet kauniin värin.

siis oikeestikko hiiva KYLMÄÄN maitoon??
Resepti on vanha, jotta voisin kommentoida siihen tarkemmin, mutta hiivan voi liuottaa myös kylmään nesteeseen. Kuten silloin kun teet taikinan etukäteen jääkaappiin ja kohotat vasta seuraavana aamuna esimerkiksi. Kun haluat reilusti kohonnutta leivonnaista, autat kohoamista kun neste on kädenlämpöistä.