1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Ohje Kaarina Roinisen Parhaat kotileivonnaiset-kirjasta.

Solmusämpylät  15 kpl

2,5 dl maitoa tai vettä
15 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
1 rkl siirappia tai hunajaa
0,5 tl suolaa
0,5-1 tl valkosipulijauhetta
5,5-6 dl vehnäjauhoja
0,5 dl öljyä tai 50 g margariinia

voiteluun: munaa

pinnalle: seesamin-, tai unikonsiemeniä

Liuota kädenlämpöiseen nesteeseenhiiva, lisää siirappi ja mausteet.

Alusta taikinaan jauhot sekä loppuvaiheessa öljy, anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa.

Leivo taikinasta tanko ja jaa se 15 palaan, leivo paloista noin 25 cm pitkiä pötköjä ja tee niistä löyhiä solmuja.

Laita sämpylät leivinpaperin päälle pellille ja kohota.

Voitele sämpylät munalla ja ripottele pinnalle seesamin- tai unikonsiemeniä.

Paista 225 asteessa keskiritilätasolla 12-15 minuuttia.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.