1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Kokeilin ensimmäistä kertaa sämpylätaikinaan hampunsiemeniä.
Ne jäivät melkoisen koviksi ja jäin pohtimaan olisiko niitä pitänyt ensin liotella.
Löysin jälkikäteen kuitenkin kuorittuja siemeniä, jotka soveltuvat tarkoitukseen paremmin. Niitä voit katsoa täältä .
Erilaiset siemenet ja rouheet nostavat leipätaikinoiden ravintoarvoa ja ovat kuitunsa ansiosta myös terveellisempää syötävää.

Siemensämpylät

1/2 l vettä tai maitoa
1/2 hiiva
1 tl suolaa
1/2 dl ruokaöljyä
1 dl kuorittuja auringonkukan siemeniä
1 dl hampunsiemeniä
1/2 dl Dan Sukkerin leipäsiirappia
n. 1,1 l vehnäjauhoja tai spelttijauhoja

Pinnalle: juustoraastetta

Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva. Lisää suola, öljy, siemenet ja siirappi.
Alusta joukkoon jauhot.
Anna taikinan kohota liinan alla lämpimässä paikassa.

Leivo sämpylöiksi ja kohota uudelleen.
Suihkauta sämpylöille ripaus vettä ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
Paista 225 asteisessa uunissa 10-15 minuuttia.

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.