1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua. Keskiarvo: 4,17/5)

Sconesit, eli teeleivät valmistuvat helposti ja nopeasti. Taikinaa ei tarvitse kohotella.
Valmista aamu- tai iltapalaksi, tai kun leipä on päässyt loppumaan.

Sconesit sopivat erityisesti keittojen ja salaattien lisäkkeeksi.

Sconesit

100 g margariinia tai voita
8 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
5 tl leivinjauhetta
4 dl maitoa

Laita kulhoon paloiteltu rasva ja vehnäjauhot, sekä suola ja leivinjauhe.
Pyöräytä yleiskoneella tai käsin murumaiseksi.
Lisää kylmä maito pikaisesti, sekoita vain, kunnes ainekset tasoittuvat.

Taputtele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille  ja jaa taikinapyörällä kevyesti neliskanttisiksi paloiksi. Voit myös jakaa taikinan neljään osaan ja muotoilla pyöreiksi rinkuloiksi.
Jaa pyöreät rinkulat neljään osaan kevyesti taikinapyörällä.

Paista 250 asteisen uunin keskiritilätasolla noin 13 minuuttia.

Vinkki! Voit lisätä taikinaan hieman juustoraastetta!

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.