1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvioita)

Ruukkuun valmistettu leipä on mukava vieminen ystävälle. Voit kääriä ruukun ympärille vielä kauniin rusetin.
Ruukuksi sopii tavallinen, lasittamaton kukkaruukku.
Tähän leipään laitoin aurinkokuivattuja tomaatteja, korianteritahnaa, sekä pinjansiemeniä.
Taikinasta saa yhden ruukkuleivän ja tämän lisäksi noin kuusi kappaletta sämpylöitä, riippuen ruukun koosta.

Ruukkuleipä

1/2 l vettä tai maitoa
1/2 hiiva
1 tl suolaa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl Rajah Korianteritahnaa
2 1/2 dl luomu spelttirouhetta
1 rkl agave-siirappia tai tavallista siirappia
1 dl  luomu Pinjansiemeniä
6 aurinkokuivattua tomaattia silputtuna
n. 1,3 l vehnäjauhoja

Pinnalle: juustoraastetta ja pinjansiemeniä

Liuota kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva.
Lisää suola, oliiviöljy, korianteritahna, spelttirouhe, agave-siirappi ja pinjansiemenet, sekä aurinkokuivatut tomaatit.
Alusta taikinaan jauhot, anna kohota kaksikertaiseksi.

Voitele keskikokoinen saviruukku sisältä. Vaivaa 2/3 osa taikinasta ja laita se ruukkuun.
Ripottele pinnalle juustoraastetta ja pinjansiemeniä.

Paista leipää 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Leivo lopputaikina sämpylöiksi.

Tarjoa lisäksi esimerkiksi savulohitahnaa.

Savulohitahna

250 g Apetit lämminsavulohta
1/2 pss Apetit tomaatti-salsaa (pakastealtaasta)
1/2 -1 prk creme fraichea
sitruunapippuria

Jauha ainekset sekaisin esimerkiksi sauvasekoittimella.
Tarjoa levitteenä leivän kanssa.

Kasvisvaihtoehtona voit tarjota Tartex-levitteitä , joita saa useissa eri mauissa.
Maustamatonta tahnaa voi maustaa mieleisekseen esimerkiksi yrteillä ja valkosipulilla.
Valmiiksi maustettuja tahnoja voi myös jatkaa esimerkiksi creme fraichella tai smetanalla ja käyttää myös voileipäkakkujen täytteinä.

 

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.