1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (6 arvostelua, keskiarvo: 3,67 / 5)
Ladataan...

Ruisleipä valittiin Suomen kansallisruoaksi tammikuussa 2017
Ruisleipä onkin yksi niistä herkuista joita moni ulkopuolinen Suomesta haaveilee. Ruisleivän leipominen on hieman aikaa vievää, mutta helppoa.

Ruisleipä

2 näkkileipää tai viipale ruisleipää
7 dl vettä
5 dl ruisjauhoja

Lisäksi:
1 rkl suolaa
6-7 dl ruisjauhoja

Tarvitset myös:
1 SAGA Paistovuoka (tilavuus 1,5 l)

Hellapoliisi - ruisleipä - raaka

Paloittele näkkileipä tai viipale ruisleipää kulhoon. Sekoita joukkoon vesi ja ruisjauhot.
Jätä huoneenlämpöön liinan alle vuorokaudeksi.
Lisää joukkoon suola ja loput ruisjauhot sekoittaen.
Laita taikina Saga Paistovuokaan. Anna taikinan seistä vielä lämpimässä paikassa liinan alla noin 4 tuntia.
Paista leipä 200-asteessa uunin alatasolla noin 1 ½ tuntia.
Anna leivän jäähtyä rauhassa ennen kuin leikkaat sen viipaleiksi.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi Yhteistyössä SAGA

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.