1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 4,67 / 5)
Ladataan...

Iltapalaleiväksi tein sämpylöitä ja kokeilin miten punajuuri antaa väriä ja makua leipään.
Lisäkkeeksi tein valkosipulilevitettä.

Punajuurisämpylöitä ja -leipää

0,5 l vettä
1/2 hiiva
suolaa
2 pienehköä punajuurta raasteena (raakaa)
1 rkl siirappia
3/4 dl oliiviöljyä
7 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja
n. 2-3 dl vehnäleseitä

Pinnalle: unikonsiemeniä

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva ja suola.
Lisää joukkoon raastettu punajuuri, siirappi ja oliiviöljy.
Alusta joukkoon vehnäjauhot, ruisjauhot ja vehnäleseet, anna kohota liinan alla.

Leivo sämpylöiksi tai leiväksi.
Suihkauta päälle hieman vettä ja ripottele halutessasi päälle unikonsiemeniä.

Paista 225 asteisessa uunissa noin 15-20 minuuttia.

Tarjoa lisäksi valkosipulilevitettä.

Valkosipulilevite:

50 g voita
50 creme fraichea tai maitorahkaa
1 iso valkosipulinkynsi hienonnettuna

Vatkaa ainekset sekaisin ja purista joukkoon valkosipulinkynsi.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.