1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (3 arvostelua, keskiarvo: 5,00 / 5)
Ladataan...

Syksyn juurekset maustavat leipätaikinat ihanan meheviksi.
Punajuuri antaa upean värin. Näitä patonkeja on ilo tarjota vieraillekin!
Patongit voit paistaa leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä tai siihen tarkoitetulla patonkipellillä, jonka ilmareiät antavat patongille erityisen rapean pinnan. Patonkipellin voit hankkia täältä.

Punajuuripatongit raakana

Punajuuripatongit
3 kpl

2 1/2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
n. 2 dl punajuurisosetta (voit käyttää myös Pirkka punajuuri-perunasosetta, jota myydään he-vi-osastoilla)
n. 7 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, öljy ja punajuurisose.
Vaivaa taikinaan vehnäjauhot ja anna kohota liinan alla.
Jaa taikina kolmeen osaan ja kaulitse kukin osa suorakaiteen malliseksi levyksi.
Kääri viistottain rullalle ja nosta patonkipellille tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Kohota vielä kerran ja paista 250 asteessa noin 8 minuuttia.

Tarjoa esimerkiksi illanistujaisissa salaatin kanssa tai lämpimän keittoruoan lisäkkeenä.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.