1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Parhaillaan vietetään Suomen Punaisen Ristin oraganisoimaa nälkäpäivää, joten heitän haasteen teille lukijani. Toivon, että tänään käytätte edellisiltä ruoilta jääneitä aineksia ruoanvalmistukseen, tai valmistatte muuten vaan edullista ruokaa. Laitetaan hyvä kiertämään ja osallistutaan yhden leivonnaisreseptin hinnalla tuohon tärkeään keräykseen, jossa varoja kerätään maailman katastrofitilanteissa auttamiseksi.
Lisätietoja voit katsoa täältä.

Kylmenevinä syysiltoina itse tehdyt leivät ja sämpylät maistuvat erityisen herkulliselta.
Taikinoihin kannattaa lisäillä erilaisia raasteita ja siemeniä antamaan makua, mehevyyttä ja terveellisiä kuituja.
Hyödynnä ruoalta jääneet raasteet, juustoraastepussien pohjat ja erilaiset kaapeissa olevat siemenet.

Porkkanasämpylät
n. 15 kpl

2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl leipäsiirappia
2 dl porkkanaraastetta
1 tl kirveliä
1/2 dl ruokaöljyä
n. 7 dl vehnäjauhoja

Pinnalle:
pinjansiemeniä

Liuota kädenlämpöiseen veteen hiiva. Lisää suola, leipäsiirappi, porkkanaraaste, kirveli ja öljy.
Alusta joukkoon jauhot.
Kohota liinan alla lämpimässä paikassa.
Vaivaa taikina leivinlaudalla ja jaa se tasakokoisiin paloihin. Pyörittele sämpylöiksi ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä tai muffinipellin koloissa.
Suihkauta pinnalle vettä ja ripottele jokaisen sämpylän päälle muutama pinjansiemen.
Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.