1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (25 arvostelua, keskiarvo: 3,76 / 5)
Ladataan...

Eräänä iltana 10-vuotias tyttäreni innostui leipomaan leipää. Tämä mehevä kesäkurpitsaleipä on helppotekoinen ja hän päätti valmistaa sitä. Lyöttäydyin mukaan keittiöön ja ehdotin pientä reseptituunausta, josta mainitsin myös Hellapoliisin Facebookissa. Toiveita gluteenittomista resepteistä on tullut paljon, joten päätimme tehdä leivän gluteenittomana. Lopputulos oli erittäin onnistunut.

Voit tietysti valmistaa leivän myös vehnäjauhoja käyttäen.

Porkkanaleipä (gluteeniton, maidoton)
uunipellillinen

½ l Biotta porkkanatäysmehua
50 g hiivaa
1½ tl suolaa
6-7 dl gluteenitonta jauhoseosta
½ dl öljyä
200 g porkkanaraastetta
1 tl kuivattua korianteria tai rakuunaa

Lämmitä porkkanamehu kädenlämpöiseksi.
Liuota hiiva ja suola joukkoon.
Sekoita nesteeseen gluteeniton jauhoseos, öljy, porkkanaraaste ja korianteri tai rakuuna.

Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja kohota.
Paista leipä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Reseptin laatinut:

Reseptin tarjoaa:
Hellapoliisi yhteistyössä A. Vogel

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.