1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (Ei vielä arvosteluja)
Ladataan...

Viikko sitten herkuttelimme intialaisella ruoalla ravintolassa, jossa saimme ihanaa tuoretta leipää.
Epäilen, että se oli tätä leipää.
Etsin ohjeen kirjasta Suuri Aasialainen keittokirja.
Taikina oli helppo työstää ja leipä oli hyvää minttu-raitan kanssa.
Itselläni ei ollut ohjeen kokojyväjauhoja, joten käytin vehnäjauhoja.

Poori

6 1/4 dl kokojyväjauhoja
ripaus suolaa
1 rkl ghitä tai öljyä
2 1/2 dl vettä

Siivilöi kulhoon jauhot ja lisää suola.
Nypi joukkoon ghi tai ruokaöljy.
Lisää vesi vähitellen ja sekoita kiinteäksi taikinaksi.
Vaivaa taikina kevyesti jauhotetulla alustalla tasaiseksi, peitä muovikelmulla ja anna vetäytyä 50 minuuttia.
Jaa 18 osaan ja kauli jokainen osa halkaisijaltaan n. 14 cm kokoiseksi leiväksi.
Kuumenna reilu määrä öljyä pannussa melko kuumaksi.
Paista leivät yksi kerrallaan ja lusikoi paistamisen aikana öljyä leivän päälle, kunnes leipä pullistuu ja kuplii.
Paista leivät molemmin puolin kullanruskeiksi.
Valuta talouspaperin päällä ja tarjoa heti.

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.